Paul (2011)

Alternatieve Titel: The Big Guy
Regie: Greg Mottola
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/SF
Speelduur: 104 minuten
Met: Seth Rogen, Simon Pegg, Sigourney Weaver
meer acteurs
6,9
Twee Britse comics-fanaten reizen door de Verenigde Staten. Ergens in de buurt van de geheime Amerikaanse legerbasis Area 51 komen ze oog in oog te staan met een buitenaards wezen.


Reacties


5-4-2011 16:52 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik realiseer me nu pas hoe leuk het is dat Sigourney Weaver (inderdaad bekend geworden door...) een rol in deze film speelt! Zo zitten er wel meer grappige verwijzingen in de film. Zoals bijvoorbeeld de vulkaan van Close Encounters.

7-4-2011 09:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Er zitten nog veel meer verwijzingen in de film en dan denk ik dat ik de helft nog niet eens gezien heb. Leukste die ik gezien heb, de beroemde kirk / alien replay (2x!), diverse E.T. referenties, Alien, X-files, en nog veel meer.

Nu Edgar Wright te populair is, en vervangen door Mottola, de humor is meteen wat minder subtiel (wat niet altijd even goed is) en gelukkig heb ik op geen enkel moment doorgehad dat Seth Rogen de stem van Paul deed.

5-7-2011 03:55 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
En als je denkt dat het bij SF-verwijzingen ophoudt: wat dacht je van "The Blues Brothers" (Moses Buggs die roept "I'm on a mission from God!") en Jason Bateman die de rol van Lorenzo Zoil (spreek het maar ns uit zonder te grinniken) speelt.. Ik begin trouwens stiekem een steeds grotere fan van Jason te worden, die jongen kan echt alle soorten rollen spelen!

12-11-2011 08:56 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad erg leuk. Normaal gesproken had ik hier een 7 aan gegeven maar door de vele grappige filmverwijzingen wordt het een 8.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine