The Book of Eli (2010)

Regie: Albert Hughes, Allen Hughes
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Avontuur/Drama
Speelduur: 118 minuten
Met: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis
meer acteurs
7,2
In 2043 is de wereld na een grote oorlog vervallen in een post-apocalyptische woestenij. De eenzame strijder Eli trekt door het land met The Book of Eli, waarin staat hoe de mensheid van de ondergang gered kan worden. De despotische boef Carnegie heeft zijn zinnen op het boek gezet.


Reacties


2-3-2010 17:10 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik zou de film het beste kunnen omschrijven als een droge versie van Waterworld. Een film over nabije toekomst, waarbij de samenleving is vernield en opnieuw opgebouwd dient te worden. Ingredi├źnten; een roversbende met slimme leider en domme volgers, een held, een vrouw die bij de held hoort en een door beide (rovers en held) zeer gewild en bevochten item, wat leidt tot een beter leven.

De film heeft wel een mooie sfeer. Kleur en beelden helpen daarbij, maar ook de muziek vond ik treffend. Hoewel muziek... het laat zich nog het best uitleggen als een intimiderend piano-akkoord.

Voor de atheïsten onder ons is de theologische insteek wellicht wat overtrokken. Zelf vond ik het wel mooi dat de impliciete boodschap van de film is dat primitievere samenlevingen een sterkere behoefte hebben aan religie.

25-7-2010 11:46 door: Grecco Persoonlijk bericht
De film is erg traag en ik kom maar niet in de film. Ook Denzel is niet op zijn best. Ik ben halverwege de film letterlijk in slaap gevallen, en dat gebeurd me niet vaak.

30-3-2014 21:34 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooie vormgeving, maar inderdaad erg traag en niet altijd even waarschijnlijk.

14-12-2017 21:21 door: coravelt Persoonlijk bericht
Het begin was traag, maar later begon het echt te boeien. Goede hoofdrol. Jammer dat niet duidelijk werd waarom de bad guy zo gebrand was op de Bijbel. Hierdoor ontbrak een stuk ligica.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine