Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988)

Alternatieve Titel: Mujeres al borde de un ataque de nervios
Regie: Pedro Almodóvar
Herkomst: Spanje
Genre Drama/Comedy
Speelduur: 90 minuten
Met: Antonio Banderas, Carmen Maura, Julieta Serrano
meer acteurs
8,0
Een vrouw is vastbesloten de man te vinden die haar zwanger heeft gemaakt, en haar vervolgens verlaten heeft. Al gauw ontdekt ze dat ze niet het enige slachtoffer van de man is.

De film won in 1989 de Goya (de nationale Spaanse filmprijs) voor beste film.


Reacties


8-3-2007 23:00 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Erg sterke film over Pepa (Maura) wiens liefde Ivan haar na een aantal jaar zojuist heeft verlaten. In haar zoektocht naar hem, doorloopt ze niet alleen alle stadia van een verliefde vrouw die verlaten wordt tot de vrouw die er overheen is (woede aanvallen, wraak, en al dat leuks), maar ook in haar appartement verzamelen zich nog meer vrouwen met problemen. Bijvoorbeeld een vriendin die verliefd was op een Shiitische terrorist, de ex-vrouw van Ivan en een jong stelletje met de zoon van Ivan (leuke rol van een zeeer jonge Banderas!).

Waar het begin van de film zo standaard is en weinig doet, loopt het op naar een doldwaze climax op de vluchthaven. Jammer dat ik geen spaans versta, want volgens mij zijn de dialogen nog beter dan hun vertalingen.

Vooral niet vergeten, de mambo taxi en het reclame spotje voor het wasmiddel van de moeder van de 'notorious crossroads killer'.

Een aanrader!

31-3-2007 11:27 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad een erg leuke film. Het eerste halfuurtje is vrij gewoontjes, maar de rest van de film is ronduit hilarisch.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine