Inception (2010)

Regie: Christopher Nolan
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre SF
Speelduur: 148 minuten
Met: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Marion Cotillard
meer acteurs
8,0
Cobb kan met de hulp van een apparaatje in de dromen van anderen doordringen en vervolgens kan hij daar illegaal informatie uithalen of de betreffende persoon beïnvloeden. Saito weet hiervan en chanteert Cobb.


Reacties


25-7-2010 20:57 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het verhaal steekt mooi in elkaar. Net als in Memento word je als kijken voldoende uitgedaagd na te denken hoe de verschillende verhaallijnen in elkaar steken, zonder belachelijk te worden of onvoldoende informatie te krijgen.
Daarnaast zitten er wel leuke details in de film, bijvoorbeeld de naam Ariadne of het creeren van zwaartekracht dmv een bewegende lift. De film doet me ergens denken aan films als The Matrix of The Cell. De 9,3 die de film op imdb krijgt lijkt me alleen al om die reden wat overdreven.

26-7-2010 10:35 door: Stijn Persoonlijk bericht
Sublieme film en bewijs dat dromen cool is Naast Mr. Nobody de tweede heerlijke en opzwepende filmervaring van het jaar. Want dat is Inception in de eerste plaats: een ervaring waarbij je geconcentreerd moet blijven. Leonardo Dicaprio bewijst nog maar eens dat hij een heel grote is. Zimmer maakte één van zijn allerbeste en meest opzwepende soundtracks van de laatste 10 jaar. Een klassieker nu al.

30-7-2010 10:04 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Nou... een klassieker. Dat lijkt me wat overdreven. Visueel is de film mooi. En het is best een aardige film, maar ik begrijp niet waarom velen zo lyrisch zijn over deze film.

9-8-2010 09:52 door: Sebo Persoonlijk bericht
Mooi gemaakte onzin. Ik merkte dat ik het op een gegeven moment minder spannend begon te vinden omdat de 'spelregels' toch wel weer zo gedraaid zouden worden dat het wel goed zou komen. In dromen kun je niet dood, of wacht, toch wel. Maar doodvallen op het juiste moment staat weer gelijk aan wakker worden. Tja, zo krijgen we het verhaal wel weer sluitend...


15-8-2010 00:13 door: sindala Persoonlijk bericht
Schitterende vormgeving met een paar zeer memorabele scenes. Ook het acteerwerk is dik in orde. Het verhaal kwam me echter wel een beetje te bedacht over en de lange speelduur was ook wel een minpuntje. Al met al een goede film waarover het goed napraten is. Een behoorlijk goede film dus, hoewel de 9,2 van imdb me wel erg overdreven lijkt.

14-8-2010 22:59 door: Grecco Persoonlijk bericht
Ik heb me erg vermaakt bij deze film.. Visueel ook erg mooi gemaakt. Hopelijk komen er meer van dit soort films..

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine