Clash of the Titans (2010)

Regie: Louis Leterrier
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Fantasy/Drama
Speelduur: 106 minuten
Met: Liam Neeson, Sam Worthington, Ralph Fiennes
meer acteurs
5,4
Perseus, de sterfelijke zoon van oppergod Zeus, onderneemt een gevaarlijke tocht om de gorgon Medusa te doden. Dit is namelijk de enige manier om de Kraken, een mythisch monster, en Hades, de god van de onderwereld, te verslaan.

Herverfilming van de gelijknamige film uit 1981.


Reacties


9-4-2010 13:28 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De film viel me wat tegen. Het verhaal van Perseus krijgt een lekker Hollywoodsausje. Wat naar mijn idee niet erg positief is. Verder blijven de karakters erg oppervlakkig. Hoewel de film vrij lang duurt, lijkt er te veel ingepropt te worden en gaat het allemaal wat snel.

Het is wel een fantastisch visueel spektakel. De meerwaarde van 3D was in mijn ogen (letterlijk) niet heel groot in deze film. Althans voor mijn gevoel minder dan bij de andere recent uitgebrachte films in 3D.

Al met al niet zo slecht als Percy Jackson, maar ik denk dat er meer in de film had gezeten.

8-8-2010 11:13 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het eerste wat me opviel (zelfs in 2D) is dat dit soort films het 3D genre kapot maken. De (waarschijnlijke) 3D effecten zijn eigenlijk alleen bedoeld om schrikreacties op te leveren bij de grote monsters en vliegende brokstukken. Ik miste alleen nog maar de persoon die met zijn vinger van en naar de camera wijst onder het roepen van "This is 3-D man!".

Ook wordt de Griekse mythologie wel erg vermangeld (bijvoorbeeld: Perseus avonturen hebben niets te maken met de val van de goden, ook de Kraken... die komt eigenlijk uit de Noorse mythologie. En het mooiste is dat hij wat krijgt met IO, die officieel zijn grootmoeder is).

De film krijgt van mij origineel een zesje, minus 1 voor het 3D effect bejag en minus 1 voor het wel erg verkrachten van de Griekse mythologie... Dan blijft een 4 over, maar dat vind ik dan wel weer te weinig. Als je door de zwakheden heen kijkt blijft er toch een aardige film over... Dus een vijfje.

9-8-2010 10:58 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Helemaal mee eens. Het is bij mij dat ik de film in de bios heb gezien, anders was ik vermoedelijk ook op een onvoldoende uitgekomen.

5-10-2010 15:57 door: Grecco Persoonlijk bericht
Deze film valt wel erg tegen zeg! Ik weet nu dan ook zeker dat de 2e film die in 2012 gepland staat niet door mij bekeken gaat worden. Echt heel slecht gewoon.

24-10-2011 19:59 door: sindala Persoonlijk bericht
Vergelijkbaar met Clash of the Titans uit 1981 , maar dan met visuele effecten van mindere kwaliteit en met meer gevechts-actie. Dat het mythologisch niet correct was maakte me niet zoveel uit en omdat ik 'm gewoon in 2D heb gezien kan ik niets over de naar verluidt slechte 3D-effecten zeggen. Dikke plussen voor de prachtige kostuums, de vele gevechten en de sterke geluidseffecten.

Het is gewoon een vermakelijke actiefilm. Mooiste stukjes vond ik de gevechten met de reusenschorpioenen en met medusa. Persoonlijk vond ik Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief beter, maar deze film was ook heel kijkbaar.

16-8-2012 05:47 door: Rubeks Persoonlijk bericht
Het is wel een fantastisch visueel spektakel film valt wel erg tegen.

21-5-2013 23:45 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Als men het allemaal niet zo serieus genomen had was het denk ik best een leuke film geweest. Gemiste kans.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine