Going Postal (2010)

Alternatieve Titel: Terry Pratchett's Going Postal, Posterijen
Regie: Jon Jones
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Mini-serie/Fantasy/Comedy
Speelduur: 185 minuten
Met: Richard Coyle, Charles Dance, Ingrid Bolsø Berdal
meer acteurs
7,0
De geniale oplichter Moist Von Lipwig wordt door Lord Veterani opgezadeld met het postkantoor van Ank-Meurbork. Aan hem is het nu om van het oude vervallen beroep weer een succes te maken op de schijfwereld.

Verfilming van Terry Pratchetts Schijfwereldboek Going Postal (in het Nederlands verschenen als Posterijen).


Reacties


20-5-2014 12:41 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Alweer de derde verfilming van een van Pratchett's verhalen uit de schijfwereld. En eigenlijk ook de minste, de boeken over van Lipwig (ja er zijn er meer) hebben een leuke kwaliteit over waar hij zich nu weer in weet te verzeilen en vaak een logische en toch fantastische oplossing.
De verfilming van zijn capriolen als hoofd van het postkantoor vallen echter een beetje door de mand. Ja von Lipwig weet zich goed in de nesten te werken, maar dat gevoel kwam bij mij nooit echt over.

Toch blijft het een must-see voor alle Prattchet fans, het is weer een feest van herkenning met bergen karakters uit de boeken.

20-5-2014 09:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon heeft wel gelijk, maar het is denk ik onmogelijk om alles uit het boek in een film te verwerken, zelfs al is deze drie uur lang. De film heeft mooie decors en prachtige kostuums, vooral de golems waren erg mooi gemaakt. Ik vond Heer Ottopedi ofwel Lord Vetinari erg sterk gespeeld door Charles Dance. Verder zitten er inderdaad diverse bekende personages uit de boeken in, zoals aartskanselier Riediekel (Ridcully) en weerwolvin Angoea (Angua) van de stadswacht.

PS: Terry Pratchett is zelf ook nog even te zien, als een van de postbodes (die met de grote baard).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine