The Colour of Magic (2008)

Alternatieve Titel: Terry Pratchett's The Color of Magic, De Kleur van Toverij
Regie: Vadim Jean
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Fantasy/Comedy/Mini-serie
Speelduur: 191 minuten
Met: David Jason, Sean Astin, Jeremy Irons
meer acteurs
8,0
De schijfwereld, een magische wereld die belachelijk veel lijkt op de onze, heeft haar eerste toerist. Tweebloesem komt van het Agatese Rijk op het Tegenwichters Continent naar Ankh-Meurbork. Daar ontmoet hij Rinzwind, een cynische tovenaar van de laagste categorie. Rinzwind wordt tegen zijn zin (maar verblind door hebzucht) de gids van Tweebloesem en laat hem het continent zien waar hij zelf woont.

Verfilming van Terry Pratchetts Schijfwereldboek The Colour of Magic (in het Nederlands verschenen als De Kleur van Toverij).


Reacties


4-5-2012 00:18 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het tweede schijfwereld boek van Terry Pratchett dat is verfilmd. En deze keer hadden ze duidelijk een groter budget. De locaties en effecten zijn duidelijk van een hoger niveau.

De film loopt ook een stuk lekkerder dan de eerste verfilming (Hogfather), waar alles nogal wat houterig was. Erg leuk is ook de keuze om een Rinzwind verhaal te verfilmen, toch altijd een van mijn favoriete Schijfwereld karakters. (Leuk detail, David Jason speelde in Hogfather de rol van Albert, nu speelt hij Rinzwind. Ook Sean Astin (a.k.a. hobbit Sam) als Tweebloesem is goed gekozen.

Ik denk wel dat het een film voor de fans van de boeken blijft, hoewel ik me zeker heb vermaakt en hier en daar goed heb mogen lachen, lijkt het me voor mensen die de boeken niet hebben gelezen nogal vreemde kost.

Aan de andere kant, dit is een must see voor alle fans van de boekenreeks. Kijk deze films zonder vooringenomen ideeën (iets wat je ook met de boeken doet) en je hebt een geweldige avond.

9-9-2009 15:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Vermakelijke fantasyfilm die ondanks z'n lange speelduur niet gaat vervelen. Ik heb verder weinig aan Tachyons commentaar toe te voegen. Inderdaad een leuke film, die er een stuk beter uitziet dan de eerste film. De stad, de actiescènes, de speciale effecten: alles zag er een stuk beter uit.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine