DeUsynlige (2008)

Alternatieve Titel: Troubled Water
Regie: Erik Poppe
Herkomst: Duitsland, Noorwegen, Zweden
Genre Drama
Speelduur: 115 minuten
Met: Pål Sverre Valheim Hagen, Trine Dyrholm, Ellen Dorrit Petersen
7,0
Na een gevangenisstraf van acht jaar voor kindermoord komt Jan Thomas vrij. Hij vindt een baantje als organist in een kerk en wordt er verliefd op de voorganger, de alleenstaande moeder Anna. Hij besluit haar niets te vertellen over zijn verleden. Maar tijdens een schoolreisje bezoekt onderwijzeres Agnes de kerk. Zij herkent in Jan Thomas de jongen die werd veroordeeld voor de moord op haar zoon.


Reacties


2-9-2009 09:28 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het schijnt het derde deel te zijn van een triologie van de regisseur. Het is niet nodig deel 1 en 2 te hebben gezien, in het bijzonder niet omdat het zelfstandige films zijn.

Het eerste deel van de film vond ik nog wel aardig. Naarmate de film vorderde werd het verhaal echter steeds slapper en vervelender. De hoofdrol speler zette een aardig personage neer en de orgelmuziek vormt een mooi decor. Ook de truc dezelfde gebeurtenissen vanuit een ander perspectief te laten zien werkte in de eerste scènes aardig. Maar werd aan het eind van overbodig. Bovendien zijn er films waarin dit veel beter is gedaan (oa Elephant ). Toen de verhaallijnen uiteindelijk samenkwamen had ik mijn interesse wel verloren en kreeg het een beetje een RTL4 waargebeurd gehalte.

Hoewel het een treurig verhaal is, kon ik echter niet geraakt worden door de personages. Dit heeft met name te maken dat ik geen sympathie voor de moeder kon opbrengen. Aan het einde was ik mij ronduit aan het ergeren aan haar.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine