The Informant! (2009)

Regie: Steven Soderbergh
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Thriller/Misdaad
Speelduur: 108 minuten
Met: Matt Damon, Melanie Lynskey, Clancy Brown
meer acteurs
7,0
Mark Whitacre, de voormalig vice-president van Archer Daniels Midland (ADM), besluit de regering te helpen in haar onderzoek tegen het bedrijf. ADM zou verboden prijsafspraken maken.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Reacties


3-11-2009 14:47 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Matt Damon speelt een heel behoorlijke rol in deze films. Hij lijkt eindelijk volwassen geworden in zowel zijn uiterlijk als acteerwerk.

Hoewel het best een aardige film is om te kijken, heeft de film mij niet bijzonder geraakt. Prima te kijken dus en erg heftig dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal!

18-2-2010 12:24 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Goede film, die (net) iets meer gedramatiseerd is dan de werkelijkheid. Matt Damon speelt zijn rol inderdaad heel goed.

Het is misschien niet allemaal zo zo duidelijk dan in Soderbergh's populaire films en ik kan me goed voorstellen dat een hoop mensen de film niet leuk vinden. Voor mij had de film vanaf het begin een onderhuidse manier om je betrokken te houden. De waarheid achter het verhaal deed me denken aan het gebeuren rond de Nederlandse klokkenluiders, die vaak ook grotere straffen kregen dan de bedrijven (of ministeries) waartegen ze optraden.

En Steve Soderbergh's muziek-keuze is weer briljant. Heerlijk het flauwe fluit-melodietje tijdens de FBI raid op het bedrijf.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine