The Bruce (1996)

Regie: Bob Carruthers, David McWhinnie
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Actie/Avontuur
Speelduur: 92 minuten
Met: Sandy Welch, Oliver Reed, Conor Chamberlain
meer acteurs
6,0
Middeleeuwse actiefilm over koning Robert Bruce van Schotland die in 1314 het Engelse leger versloeg in de Slag bij Bannockburn en zo de onafhankelijkheid van Schotland bestendigde.


Reacties


16-6-2009 17:56 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het lijkt niet helemaal toevallig dat de film een jaar na Braveheart is uitgebracht. Misschien had men nog net wat beter naar dit meesterwerk kunnen kijken... Het acteerwerk was regelmatig niet om aan te zien! Ook worden er te veel gebeurtenissen beschreven die het verhaal wat onnavolgbaar maken. De poging dit op te lossen middels een voice-over, die de gehele film in een flashback plaatst, lijkt eerder een zwakte bod dan een oplossing. Wat uiteraard de film niet ten goede komt.

Het decor en de (aan)kleding daarentegen was uitstekend. En ook op de Hollywoodschaal doet deze Engelse film het erg goed. Het enige welke ik niet heb genoemd is het liefdesverhaal als overbodig subplot... Mocht u denken dat deze er niet in zat... jawel hoor! Echter het aandeel daarvan was dusdanig beperkt dat ik dit icoon de film wel wil besparen.

Al met al had de film wel iets weg van zo'n nagespeelde documentaire, maar dan met een zeer karige informatie waarde.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine