Ong Bak 2 (2008)

Regie: Tony Jaa
Herkomst: Thailand
Genre Actie/Martial Art
Speelduur: 110 minuten
Met: Tony Jaa, Sorapong Chatree, Sarunyu Wongkrachang
7,5
In de 15e eeuw probeert de Thaise edelman Rachasana de troon van Koning Naresuan te veroveren. De soldaten van Rachasana doden ook generaal Sidhadeco en zijn vrouw. Hun zoon Tiang is getuige van de moordpartij en vlucht het oerwoud in. Hier leert Tiang van de wijze Chernang naast de krijgskunst ook de Khon, de kunst van de Siamese maskerdans, waarmee hij zijn gevechtstechniek perfectioneert totdat hij klaar is een genadeloze wraakneming op de moordenaars van zijn familie.


Reacties


30-8-2009 15:55 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Naar aanleiding van de trailer staat deze op mijn 2c lijstje. Lijkt me weer een heerlijke actie/avonturenfilm! Hopelijk ook in de Nederlandse bioscopen te zien dit najaar.

13-9-2009 21:01 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Niet in de bios verschenen, maar wel gevonden op dvd. Een geweldige film! De vechtkunsten van Tony Jaa zijn buitengewoon goed! Groot verschil met van bijvoorbeeld Jacky Chan of Jet Li is dat de gevechten "echt" zijn er wordt niet ingehouden tijdens de opnames. Tijdens de gevechten worden er diverse vechtkunsten geëtaleerd.

Daar gaat het naar mijn smaak dan ook mis. Hoewel mis... dat maakt dat het een acht is geworden en geen negen. Het einde neemt een beetje Rambo-achtige vormen aan. De rol van de vechtkunst als ondersteuning voor het verhaal lijkt zich te hebben omgedraaid wanneer een eenling het opneemt tegen een leger.

Verder niets dan lof over de film. Complimenten voor het camerawerk, decor en kleurgebruik.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine