The Fog (2005)

Alternatieve Titel: Le brouillard
Regie: Rupert Wainwright
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Canada
Genre Actie/Horror
Speelduur: 103 minuten
Met: Tom Welling, Maggie Grace, Selma Blair
meer acteurs
5,7
Een kustplaatsje viert het feit dat hun stadje 100 jaar geleden door Wayne, Castle, Williams en Malone werd gesticht. Wat men niet weet is dat die vier mannen 100 jaar geleden een schip met lepralijders hebben beroofd en daarna het schip in brand staken, waarbij iedereen omkwam. Heden willen de geesten van de ongelukkigen wraak nemen op de afstammelingen van de stichters. Gehuld in een dikke onnatuurlijke mist komen ze aan land.

Herverfilming van John Carpenter's The Fog uit 1980.


Reacties


11-2-2010 14:07 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Goeder herverfilming... alhoewel, ik moet het origineel nog zien, maar ik heb ook ergens (IMDb Trivia) gelezen dat John Carpenter en Debra Hill (de schrijvers van het origineel) vonden dat de originele film geen goed einde had. En gezien het feit dat ze beide betrokken waren als producer voor deze herverfilming, zou dat hier misschien verholpen kunnen zijn.

Debra Hill overleed trouwens vlak voor het begin van de opnames van deze film.

Het enige minpuntje wat ik had bij deze film (maar misschien lette ik net niet goed op toen ze het uitlegden) is dat ik niet door had dat het om een schip met lepra-lijders ging, tot aan vlak voor het einde van de film (waar alles ten overvloede nog eens uitgelegd werd).

16-2-2012 09:58 door: sindala Persoonlijk bericht
Best aardig, maar ik vond 'm een stuk minder dan het enigszins vergelijkbare The Mist .

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine