An Empress and the Warriors (2008)

Alternatieve Titel: Kong saan mei yan. Jiang shan mei ren.
Regie: Ching Siu-Tung
Herkomst: China, Hongkong
Genre Actie/Oorlog
Speelduur: 99 minuten
Met: Donnie Yen, Kelly Chen, Leon Lai
meer acteurs
7,3
Als keizer Yen in een veldslag tegen de Zhao zwaargewond raakt wijst hij zijn adoptiezoon Muyong Xuehu aan als opvolger in plaats van zijn onbetrouwbare neef Wu Ba. Na de dood van de keizer blijkt dat het leger niet staat de trappelen om Muyong Xuehu, die geen bloedbanden met de Yens heeft, tot nieuwe heerser te accepteren. Daarom wijst hij Yens dochter Yen Feier als nieuwe heerser aan en leidt hij haar op tot vechtster.


Reacties


26-8-2010 21:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Epische veldslagen, schitterende vormgeving en geweldige lijf-aan-lijf-gevechten. Dat laatste kun je aan actiespecialist Tony Ching Siu-Ting wel toevertrouwen, want hij heeft met vrijwel alle bekende Oosterse sterren gewerkt als actiechoreograaf, zoals Jackie Chan, Jet Li, Chow Yun-Fat, Stephen Chow, Tony Leung, Leslie Cheung, Takeshi Kaneshiro, Tsui Hark, Gong Li, Zhang Ziyi, Michelle Yeoh, Cheng Pei Pei, Maggie Cheung, Maggie Q, Kou Shibasaki, Anita Mui, Shu Qi, Joey Wong en mijn persoonlijke favoriet Brigitte Lin. Kelly Chen deed het overigens erg goed in haar allereerste martial arts-film.

23-8-2012 19:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Inderdaad prachtig verfilmd, elk frame spat van je scherm. En de prachtig gechoreogeerde gevechten zijn een genot om te bekijken.

Helaas is het verhaal nogal vlakjes en rechtlijnig.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine