The Thief of Bagdad (1924)

Regie: Raoul Walsh
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Romantiek/Fantasy/Avontuur
Speelduur: 155 minuten
Met: Douglas Fairbanks, Snitz Edwards, Julanne Johnston
8,0
Een dief wordt verliefd op de dochter van de kalief van Bagdad. Hij kan haar hand winnen als hij binnen zeven manen de zeldzaamste schat weet te vinden. Maar hij moet iets zien te vinden dat zeldzamer is dan het vliegende tapijt van de Prins van Perziƫ, het magische kristal van de Prins van India en de toverappel van de Prins de Mongolen.


Reacties


12-11-2012 13:27 door: sindala Persoonlijk bericht
Met een budget van 2 miljoen dollar was dit een van de duurste films van de jaren twintig, en dat is goed te zien. Er zitten prachtige effecten in de film, waaronder een vliegend tapijt, onzichtbaarheidsmantel, magisch touw en een uit het niets verschijnend leger. De decors en kostuums zijn werkelijk prachtig, de mooie Julanne Johnston is een prachtige prinses en de fitte en atletische Douglas Fairbanks, die alle stunts zelf deed, was zeer overtuigend als de dief van Bagdad.

29-8-2017 11:07 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mocht je deze film gaan kijken, kijk dan eerst eens heel goed naar het jaartal. Hoogstwaarschijnlijk is dit de eerste 'blockbuster' (jarenlang voordat de term verzonnen werd), waarbij de vertaling van toneel naar film nog in de kinderschoenen stond. Er was nog geen geluid (buiten de pianist die bij de vertoningen voor de begeleidende muziek zorgde), en het verhaal wordt dan vooral uitgebeeld en met teksten tussen de scenes verduidelijkt.
De vertolking van Douglas Fairbank is dan ook erg theatraal waarbij zijn bewegingen en emoties overduidelijk ook voor de laatste rij zichtbaar moesten zijn.

Als je dat allemaal niet stoort, staat er wel een dijk van een productie. Dat er toenmalig bovenmaats veel geld aan uitgegevens is zie je aan de decors en effecten, actie, bedrog, vliegende tapijten, princessen in nood... De pilaren waarop hollywood uiteindelijk gebouwd zijn.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine