Metropolis (1927)

Regie: Fritz Lang
Herkomst: Duitsland
Genre Drama/SF
Speelduur: 210 minuten
Met: Alfred Abel, Brigitte Helm, Gustav Fröhlich
7,8
In de verre toekomst bestaat de wereld uit de Doeners en de Denkers. De Denkers leven op de oppervlakte en de Doeners leven onder de grond. Een van de Denkers gaat een keer naar beneden richting de Doeners en ontdekt dat de Doeners, onder leiding van de mooie Maria, een opstand tegen de Denkers voorbereiden.


Reacties


22-5-2004 10:12 door: EZ Persoonlijk bericht
Voor die tijd een film met prachtige decors en special effects. En echt hele mooie muziek om het geheel te begeleiden

22-5-2004 12:29 door: wilco Persoonlijk bericht
Ja de film was erg goed! Alleen jammer dat er gewoon een kwart van de film verloren is gegaan. Ik vind het overacting wat veel bij stomme films voorkomt echt geweldig. De acteurs moeten veel meer duidelijk maken d.m.v. non verbale communicatie.

7-7-2005 14:01 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Mooie modernistische symboliek. De hand, de hersenen, het hart, de geest, enzovoort.

30-7-2005 07:37 door: sindala Persoonlijk bericht
Schitterende film. De manier waarop de werkers worden gefilmd, in strakke rijen, allemaal de zelfde motoriek, allemaal de hoofden gebogen: een geweldige uitbeelding van de onderdrukten. De decors met die grote gebouwen en ingewikkelde machines zijn werkelijk prachtig. En het verhaal van de vredelievende messias (Maria) is erg goed gevonden. Een dikke tien voor dit meesterwerk !

18-3-2007 20:15 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Even wennen... zo zonder gesproken teksten... Inderdaad ook jammer dat een kwart van de film verloren is gegaan. Maar zeker als je 1927 in gedachten houdt... wervelende special effects! Een sterk verhaal en zeer goed in beeld gebracht. Bijbels goed!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine