The Fall (2006)

Regie: Tarsem Singh
Herkomst: India, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Fantasy/Avontuur
Speelduur: 117 minuten
Met: Catinca Untaru, Lee Pace, Justine Waddell
meer acteurs
7,9
Ergens in het tijdperk van de stomme zwart/wit film treffen een gemankeerde stuntman en een jong immigrantenmeisje elkaar in een hospitaal in Los Angeles. Het is het begin van een vriendschap, waarbij de fantasie van het meisje wordt ingezet. Visueel betoverende film, met een weergaloos goede rol van Catinca Untaru.


Reacties


15-5-2009 08:27 door: Edwin Persoonlijk bericht
In dit geval zijn de hollywood-icoontjes een aanrader, want alle cliches weet Tarsem Singh schitterend in beeld te brengen. Bovendien hebben ze een functie in de film. Eindelijk heeft hij een verhaal gevonden dat recht doet aan zijn stijl.

1-9-2009 13:48 door: Sebo Persoonlijk bericht
Mooi, visueel overweldigend, maar toch blijf ik na afloop met een iets leeg gevoel zitten. Wat wil Singh me eigenlijk vertellen?

27-9-2010 16:11 door: sindala Persoonlijk bericht
Een prachtig vormgegeven liefdesverklaring aan de film, meer is het eigenlijk niet. Zelden zoveel mooie beelden in één film gezien. De begintitels zijn werkelijk schitterend, met zeer mooie foto-achtige slowmotion-beelden en de prachtige muziek van het mooiste deel van de 7e symfonie van Beethoven (het 2e deel dus).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine