Gigi (1958)

Regie: Vincente Minnelli
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Romantiek/Muziek
Speelduur: 119 minuten
Met: Leslie Caron, Maurice Chevalier, Louis Jourdan
5,4
Levensgenieter Gaston Lachaille is zijn rijke leventje zat, en dan vooral de vrouwen. De enige momenten waarop hij echt geniet zijn de momenten die hij doorbrengt met een vriendin van zijn oom, Madame Alvarez, en haar kleindochter Gigi. Hij komt erachter dat hij verliefd is op Gigi, maar zij staat op het punt om in de voetstappen van haar grootmoeder te stappen als courtisane.

9 Oscarnominaties in 1959, die allemaal werden gewonnen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Camerawerk, Beste Scenario, Beste Decors, Beste Kostuums, Beste Montage, Beste Muziek, Beste Lied.


Reacties


27-12-2009 22:42 door: sindala Persoonlijk bericht
Standaardverhaaltje met naar mijn mening veel te veel liedjes, maar toch had dit nog een heel aardige film kunnen worden. Helaas hebben hoofdrolspelers Louis Jourdan en vooral Leslie Caron als Gigi totaal geen uitstraling. Audrey Hepburn (die de rol van Gigi weigerde) was volgens mij een veel betere keus geweest. Een ander fors minpunt is het verschrikkelijke kleurgebruik. De kleuren zijn zo fel dat de kat blauw en de zonsondergang soms zelfs roze is.

Onvoorstelbaar dat deze film zoveel Oscars heeft gewonnen in een jaar waarin toch veel betere films werden uitgebracht zoals Vertigo, Touch of Evil en Cat on a Hot Tin Roof.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine