The Broadway Melody (1929)

Regie: Harry Beaumont
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Romantiek/Muziek
Speelduur: 110 minuten
Met: Charles King, Anita Page, Bessie Love
6,0
Harriet en Queenie Mahoney doen een vaudeville-act. Ze reizen af naar Broadway waar hun vriend Eddie Kerns hen nodig heeft voor een show. Eddie was verliefd op Harriet, maar wanneer hij Queenie ontmoet wordt hij verliefd op haar. Ze heeft echter iets met Jock Warriner, een lid van de high society van New York.

The Broadway Melody kreeg in 1930 drie Oscarnominaties en won er één: de allereerste Oscar ofwel Academy Award voor beste film.


Reacties


13-4-2021 17:04 door: sindala Persoonlijk bericht
Aardig om te zien als curiositeit, maar het is ondanks de Oscarwinst geen goede film. Deze vroege geluidsfilm, waarin zelfs een (nu verloren) stukje Technicolor-kleurenfilmsegment zat, moet het vooral van de vele zang- en dans-scènes hebben en geldt als de eerste echte Hollywood-musical.

Het verhaal en acteerwerk is erg melodramatisch en doet heden ten dage gekunsteld aan. De vele tekstbordjes, die in het stomme film-tijdperk gemeengoed waren, tonen aan dat de geluidsfilm pas net haar intrede had gedaan. Het hoogtepunt was voor mij de intro, met prachtige vanuit de lucht genomen beelden van Manhattan, nog zonder gezichtsbepalende wolkenkrabbers zoals het Empire State Building en Chrysler Building, die toen nog gebouwd moesten worden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine