Butterfly on a Wheel (2007)

Alternatieve Titel: Shattered. Desperate Hours.
Regie: Mike Barker
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Canada
Genre Drama/Misdaad
Speelduur: 95 minuten
Met: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler
meer acteurs
7,1
De carrière van reclameman Neil Warner (Gerard Butler) gaat als een trein. Zijn baas nodigt hem zelfs uit in zijn buitenhuis voor wellicht weer een promotie. Maar eenmaal onderweg verdwijnt Neils optimisme als sneeuw voor de zon als een mysterieuze man hem en zijn vrouw Abby (Maria Bello) vanaf de achterbank onder schot neemt. Tom Ryan (Pierce Brosnan) blijkt een koele, berekenende sociopaat die vast van plan is alles van het stel af te pakken en 24 uur lang de controle over hun leven over te nemen. De mededeling dat de oppas hun dochtertje Sophie alleen in leven laat als ze precies doen wat hij zegt, verandert het levenslustige stel in een oogwenk in angstige slaven.


Reacties


17-1-2010 19:59 door: sindala Persoonlijk bericht
Helemaal niet wat ik er van had verwacht. Sterk spel van Gerard Butler, Maria Bello (het echtpaar) en Pierce Brosnan (de gijzelnemer). De film lijkt zich in het begin te ontwikkelen in een gewone wraakthriller, maar alles zat toch net even anders dan ik had gedacht. Een intelligente en verrassende thriller!

De ongewone titel komt overigens van de Engelse uitdrukking "Who breaks a butterfly upon a wheel?", wat zoiets betekent als "wie schiet er met een kanon op een mug?"

29-3-2012 22:19 door: Mebert Persoonlijk bericht
Sindala.....je hebt gelijk. Ongewoon onverwacht. 8.

9-3-2013 16:03 door: jffr Persoonlijk bericht
In het begin denk je een standaard film, er gebeurd iets met het echtpaar, maar deze film is boven verwachtingen. Gerard Butler zet een goede rol neer en Pierce doet het ook heel sterk. Het leuke ervan is dat je denk wat de ´twist´is, deze film nog een klein stukje verder gaat.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine