TRON: Legacy (2010)

Alternatieve Titel: Tron 2. Tron 2.0.
Regie: Joseph Kosinski
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF
Speelduur: 125 minuten
Met: Olivia Wilde, Garrett Hedlund, Jeff Bridges
meer acteurs
7,3
In de virtuele wereld van de computers plant een 'werker' de val van het 'Master Control Program'. Om dit te bereiken laad hij de programmeur in het geheugen van de computer.


Reacties


2-2-2011 23:36 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtige vormgeving, hoewel het niet zo revolutionair is als in de eerste film. De 3D viel me eerlijk gezegd wat tegen, alleen in het begin, in de spel-arena en op het einde komt dit goed tot z'n recht. De voertuigen waren net als in het origineel weer mooi, waarbij vooral de lightcycles, de poorten, de trein en de vliegtuigen opvielen. De dubbelrol van Jeff Bridges was erg goed gedaan en de rest van de cast was ook prima in orde. Al met al een mooie en vermakelijke film, alleen jammer van de beperkte 3D.

3-2-2011 17:22 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De helft van de film was ook geen 3D, althans dat werd bij mij in de bios zo aangekondigd. En ook wel begrijpelijk aangezien met in 2009 (of anders begin 2010) al was begonnen met de opnames. Ik denk dat men na het succes van Avatar heeft besloten om alsnog over te stappen op 3D.

4-2-2011 09:02 door: sindala Persoonlijk bericht
Dat wist ik van tevoren, want dat werd voor de film al op het bioscoopscherm vermeld. Maar delen die wél in 3D waren vielen me over het algemeen wat tegen. Natuurlijk had ik niet verwacht dat de dieptewerking van Avatar-kwaliteit zou zijn, maar in Tron was het 3D-gevoel toch wel erg minimaal. Ik denk dat ik 'm evengoed in 2D had kunnen zien.

4-2-2011 10:03 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Dat ben ik wel met je eens. Ik vind het zelfs vervelende met een (in mijn geval) tweede zware bril op je neus te zitten. De muziek van Daft Punk daarentegen is erg indrukwekkend!

4-2-2011 11:47 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vond het wel grappig dat ze zelf ook in de film zaten (in Zuse's club), en dat ze hier dezelfde helmen droegen als in hun film Interstella 5555.

4-3-2013 13:24 door: wilco Persoonlijk bericht
Gister de film opnieuw gekeken in 3d. De 3d scenes waren echt indrukwekkend. Diepte zoals in Avatar en ook heel subtiele pop-out. Dikke aanrader voor als je een 3d bluray speler en tv hebt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine