Scooby-Doo (2002)

Regie: Raja Gosnell
Herkomst: Australië, Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Actie/Mysterie
Speelduur: 83 minuten

Acteurs:
5,5
Zoinks! Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn slimme medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. Spring Break, de ultrahippe trekpleister van het eiland, wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare, griezelige gebeurtenissen. Dat is niet naar de zin van eilandeigenaar Mondavarious (Rowan Atkinson), die vreest dat de jongeren Spooky Island voortaan links zullen laten liggen. Hij wil dat de wijs- en speurneuzen hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen... Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf gaan?


Reacties


17-8-2005 23:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Het is al lang geleden dat ik de tekenfilms heb gezien, maar ik vond dat ze de sfeer goed naar film hebben overgezet. Simpel verhaaltje natuurlijk, maar dat was in de tekenfilms ook zo. Shaggy en Scoob waren geweldig !

27-3-2012 01:35 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Als "generatiegenoot" die zowat alle cartoons gezien heeft moet ik de film een dikke "kudos" geven omdat ze qua sfeer zo dicht bij de tekenfilm gebleven zijn.

En eerlijk gezegd moet ik een gigantische lans breken voor Matthew Lillard! Hij acteert over het algemeen op een dusdanige over-the-top manier in zijn rollen, dat die bij mij het glazuur van de tanden doet springen en er wat mij betreft eigenhandig voor gezorgd heeft dat de irritatiegrens constant met mijlen overschreden wordt. Maar wat is hij hier ongelofelijk op zijn plaats als de meest perfecte "Shaggy" qua acting en stem die men ooit voor een Scooby-Doo film zou hebben kunnen vinden, niet minder dan gewoonweg fantastisch!

Alleen jammer van dat beetje dommige script die deze film een beetje omlaag trekt. Okay okay, bij een Scooby-Movie gaat het niet om het script maar in de geest van de tekenfilms hadden ze dit toch echt een beetje beter kunnen aanpakken.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine