Terug naar de kust (2009)

Regie: Will Koopman
Herkomst: Nederland
Genre Thriller
Speelduur: 110 minuten
Met: Ariane Schluter, Linda de Mol, Daan Schuurmans
meer acteurs
7,0
Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus. Dit is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Saskia Noort.


Reacties


11-11-2009 09:19 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het is eerste deel is echt ontzettend beroerd. Zeer slecht acteurwerk van met name Daan Schuurmans en Linda de Mol. Deze laatste ziet er zeer opgeblazen, met een belachelijke pruik en oud uit. Daarnaast is zowel de relatie tussen beide als de beroepsuitoefening zeer ongeloofwaardig.

Echter... halverwege de film wordt alles opeens goed! Zeer aardige plotwendingen en het acteerwerk wordt aanzienlijk beter en geloofwaardiger.

Kortom voor het eerste deel een 5 en het laatste deel van de film krijgt een 7.

2-1-2012 20:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Inventief en behoorlijk spannend verhaal, hoewel nogal wat punten wel erg nadrukkelijk worden aangezet. Het acteerwerk van Linda de Mol was beter dan ik had verwacht en ik vond haar best cool met die pruik. Verder was vooral Ariane Schluter (die haar zus speelt) erg goed. Een grote plus voor de make-up, want de transformatie van Linda de Mol van een onafhankelijke vrije vrouw naar een schrikachtig, paranoïde wrak komt door de zeer effectieve make-up erg goed over.

3-5-2016 19:58 door: creatieve80 Persoonlijk bericht
Deze Nederlandse film vind ik uitstekend

25-7-2017 09:57 door: Mevrouw1980 Persoonlijk bericht
Ik heb deze film misschien in de bioscoop gezien 2009
ik heb wel op dvd gezien
ik vind deze film een uitstekende film
ik geven cijfer 7

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine