Gamer (2009)

Alternatieve Titel: Game
Regie: Mark Neveldine, Brian Taylor
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Thriller/SF
Speelduur: 95 minuten
Met: Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall
meer acteurs
6,4
In een toekomstige wereld kunnen spelers grote aantallen medemensen besturen in grootschalige spelwerelden. Kable wil zijn vrijheid herwinnen en besluit de confrontatie aan te gaan met spelleider Ken Castle.


Reacties


10-5-2010 09:55 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Aardige film, met nog een redelijk behapbaar verhaal (als je je niet te veel door de technobabble van de wijs laat brengen). Alleen jammer dat niemand in die film ook maar enige ervaring heeft met games.

23-9-2011 09:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Vermakelijke maar niet erg realistische film. Typisch een film voor een standaardzesje, maar omdat ik de korte scene in het begin tussen Kyra Sedgwick en John DeLancie (twee van m'n favoriete acteurs) zo goed vond wordt het een zeventje.

Het verhaal is bijna één op één gekopieerd van The Running Man , met wat elementen uit Avalon en Surrogates . Van de twee spellen vond ik vooral Society best realistisch: een soort van Second Life met echte mensen. Ik kan me best voorstellen dat dit in de toekomst werkelijkheid wordt, hoewel de mensen dan waarschijnlijk niet rechtstreeks in de hersenen worden aangestuurd maar met commando's worden gestuurd. Er zullen vast wel mensen zijn die zich hiervoor willen laten betalen. Het andere spel (Slayer) zal hoop ik nooit werkelijkheid worden.

23-9-2011 09:36 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik vind de vergelijkingen nog wel wat krom.. Ja het heeft enige gelijkenis met The Running man omdat er echte mensen rondrennen in een spelletje met als doel te overleven op de TV, ja ook met surrogates omdat iemand 'bestuurd' wordt door iemand anders.

Zo kan ik tegenwoordig elke film wel vergelijken met een andere (ja beide films zijn opgenomen met een camera). Hoewel ik mee wil gaan dat bepaalde themathiek niet origineel is zie ik dit toch als een andere film dan bovengenoemde.

23-9-2011 17:07 door: sindala Persoonlijk bericht
"Enige gelijkenis"?
spoiler:
De hoofdpersoon wordt gedwongen mee te doen in een live moordspel. De spelomgeving bestaat uit een vervallen en verlaten wijk. De held krijgt hulp van een ondergrondse tegenbeweging, die wil inbreken in het systeem van de organisatie. De slechterik is alleen uit op persoonlijke roem en hij wordt op het laatst verraden door z'n rechterhand.


Toch wel iets meer dan "enige gelijkenis, dacht ik zo.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine