Macross Plus (1994)

Regie: Shinichirô Watanabe, Shôji Kawamori
Herkomst: Japan
Genre Animatie/SF/Mini-serie
Speelduur: 115 minuten
Met: Takumi Yamazaki, Unshô Ishizuka, Rica Fukami
meer acteurs
7,0
In het jaar 2040 ligt de epische oorlog tussen de mensheid en de Zentraedi reeds vele jaren achter ons. De menselijke beschaving is weer opgebloeid en zij heeft zich door de ruimte verspreid over meerdere koloniën. Technologie heeft zich ontwikkeld en kunstmatige intelligentie is nu zo geavanceerd dat zij haast niet meer van menselijk te onderscheiden is, het enige dat nog ontbreekt zijn echte gevoelens. Deze worden in het geval van een virtueel popidool geleverd door Myung Fang Lone, ook wanneer idool Sharon Apple een concert op ruimtekolonie Eden geeft. Hier komt zij in contact met haar verleden, wanneer zij twee oude vrienden ontmoet die destijds rivalen waren om haar liefde. Nu zij elkaar weer ontmoeten rakelt dit de rivaliteit tussen hen weer op: niet enkel in de liefde, maar ook in het Supernova-project, waarvan zij beide testpiloten zijn.


Reacties


23-5-2023 18:48 door: sindala Persoonlijk bericht
Deze film staat net als Tekkonkinkreet en Wings of Honneamise in een top 10-lijst van animefilms op YouTube. Ook deze geef ik een 7: de film is prima, maar doet me erg aan de Gundam-films denken die ik toch wat beter vind. Hieronder de top 10-lijst en het cijfer dat ik er zelf aan gaf:

10. Tekkonkinkreet (7)
09. Metropolis (9)
08. Perfect Blue (7)
07. Red Line (7)
06. Akira (8)
05. Wings of Honeeamise (7)
04. Patlabor (7)
03. Ninja Scroll (7)
02. Macross Plus (7)
01. Ghost in the Shell (9)

Met de nummer één Ghost in the Shell ben ik het volledig eens, maar mijn top 10 gaat verder met als nr. 2: Metropolis, 3: Summer Wars, 4. Akira, 5: Appleseed, 6: Vexille, 7: Princess Mononoke, 8: Tokyo Godfathers, 9: Berserk: The Egg of the King en 10: Millennium Actress. Een speciale vermelding voor Serial Experiments: Lain. Deze zou ik eigenlijk op nummer 2 zetten, maar dit is een miniserie in plaats van een film. Ook de miniserie Lodoss War is zeer de moeite waard, zeker voor liefhebbers van Dungeons & Dragons in het bijzonder en het Sword & Sorcery-genre in het algemeen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine