Robin Hood (2010)

Regie: Ridley Scott
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur
Speelduur: 140 minuten
Met: Cate Blanchett, Russell Crowe, Mark Strong
meer acteurs
7,0
Robin Hood vertelt het verhaal van een ervaren boogschutter, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marion, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marion te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen.


Reacties


14-5-2010 21:28 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De film heeft bijna alles in zich om mij gelukkig te maken. Op het script na. Het lijkt alsof er te veel (of te weinig...) geschaafd is aan de film. Regisseur Scott geeft in interviews aan eerst het verhaal vanuit een "goede" Sherif te willen vertellen, vervolgens zou Crowe zowel Robin als de Sherif spelen. Het continue bijstellen van het verhaal lijkt ook in het eindproduct te zijn geslopen. Het komt wat gefragmenteerd over. Ik denk dat de schrijvers voorafgaand aan het filmen het script nog eens wat kritischer hadden mogen doornemen!

Maar... Zoals gezegd verder is het een film naar mijn hart! Goed acteerwerk, mooie decors, mooie kostuums, aangename muziek (al heeft deze geen verpletterende indruk gemaakt), goede actie en een originele insteek van een bekend verhaal. De makers verstaan hun vak!

1-1-2011 18:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Russell Crowe en Cate Blanchett vormen een goed stel en de aankleding en actie zijn prima in orde. Jammer dat Scott zoveel erbij heeft verzonnen, want met een rechtlijniger verhaal was het denk ik een betere film geweest. Nu vond ik 'm niet beter dan de twee films uit 1991 (maar ook niet slechter).

3-10-2013 22:29 door: filmfan Persoonlijk bericht
De beste "Hood" die ik heb gezien.
spoiler:
Aan het einde van de film schiet Robin de verrader neer. Hij schiet door z'n keel, maar je ziet het slachtoffer niet van zijn paard vallen. je hoort zelfs een verraderlijk lachje. Een open eind? Komt er nog een vervolg?

Dat zou mooi zijn

5-2-2016 03:51 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
way too serious maar wel erg mooi gemaakt (fistbump@Ridley)

7-4-2016 15:15 door: Bocrie Persoonlijk bericht
Deze film kon mij totaal niet boeien met een mijn inziens saai verhaal.

16-8-2018 22:53 door: coravelt Persoonlijk bericht
Prima film, afwijkend van het gebruikelijke verhaal,goede acteurs, mooi gefilmd. Paar minpuntjes vond ik geen punt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine