XIII (2008)

Alternatieve Titel: XIII: The Conspiracy
Regie: Duane Clark
Herkomst: Canada, Frankrijk
Genre Mini-serie/Actie
Speelduur: 174 minuten
Met: Stephen Dorff, Caterina Murino, Greg Bryk
meer acteurs
7,3
Sally Sheridan, de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, is doodgeschoten door een sluipschutter. Haar moordenaar kan ternauwernood ontsnappen met de nationale veiligheidsdiensten op zijn hielen... of zo lijkt het toch. Drie maanden later ontdekken een paar ouderen het lichaam van een gewonde aangespoelde man op het strand. De jonge man kan zich niet het minste herinneren over zijn identiteit. De enige aanwijzing is een tatoeage in zijn hals, XIII. Ondertussen is de veiligheidsdienst nog steeds op zoek naar de presidentiĆ«le moordenaar. Met verkiezingen die er binnen enkele weken aankomen zou een arrestatie zeker de stembusuitslag kunnen beĆÆnvloeden in het voordeel van de huidige regering. Kort nadat XIII getraceerd is door de geheime inlichtingendienst bestormen Special Forces de op Cape Fear gelegen woning van het koppel. Op de vlucht schakelt XIII de soldaten een voor een uit. XIII begint zijn herinneringen stukje voor stukje bij elkaar te zoeken en tracht zo de puzzel te ontrafelen. Als hij toch gevangen genomen wordt verneemt hij dat hij een gestolen identiteit gekregen had en undercover geplaatst was om een troep van samenzweerders op het hoogste niveau te ontmaskeren, die dreigden met het omverwerpen van de regering.


Reacties


4-3-2009 11:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Grote gedeeltes uit de boekenreeks zijn weggelaten, maar dat kan ook niet anders omdat het een verfilming is van de eerste 8 stripboeken. Hierdoor is het verhaal helaas wel wat simplistisch geworden. Toch is het een zeer onderhoudende film met een sterke Stephen Dorff als XIII, die echter niet kan tippen aan de stripboekenreeks.

1-5-2009 21:39 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik ben het eens met sindala, het was misschien interessanter geweest om hier een miniserie van te maken.

1-5-2009 22:47 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
Ik ben het eens met sindala, het was misschien interessanter geweest om hier een miniserie van te maken.

?? Dit was toch oorspronkelijk ook een miniserie ??

Hier hadden ze wel gemakkelijk een lange televisieserie van kunnen maken, maar dat zal men wel niet hebben aangedurfd omdat de Belgische stripreeks XIII aan de overkant van de oceaan waarschijnlijk niet zo bekend is.

4-5-2009 12:08 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mwah... 2 anderhalf uur durende 'films' kun je ook wel een miniserie noemen... Ik bedoelde in ieder geval meer iets in de reeks van een stuk of 10 'afleveringen'...

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine