The Wolfman (2010)

Alternatieve Titel: The Wolf Man
Regie: Joe Johnston
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Horror
Speelduur: 103 minuten
Met: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt
meer acteurs
6,2
Edelman Lawrence Talbot keert terug naar zijn geboorteland, waar blijkt dat zijn broer vermist wordt en de dorpelingen worden afgeslacht door een duivels beest. De zoektocht naar zijn broer herenigt hem met zijn vader Sir John Talbot, waarvan hij was vervreemd. Verder ontmoet hij Gwen Conliffe, de mooie verloofde van zijn broer, en ontdekt hij een onverwachte zijde van zichzelf.

Nieuwe versie van de gelijknamige film uit 1941 met o.a. Lon Chaney jr., Claude Rains, Bela Lugosi en Evelyn Ankers.


Reacties


16-2-2010 21:21 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Behalve dat het decor best mooi is, is de film weinig bijzonder. Gewoon ok. Er wordt gebruik gemaakt van de standaard methoden om schrikeffecten te weeg te brengen. Bijvoorbeeld: Je hoort een hoog vioolgeluid met een fade-out, om vervolgens een hard geluid te horen. Of op het moment dat je de weerwolf verwacht springt de hond weg (meestal is dit overigens een kat, ditmaal een hond ). In een spiegel gezichten net iets te ver ingezoomd laten zien etc.
Verder was het verhaal (incl plotwending) vrij snel uit te stippelen. Alleen een ding werd mij niet duidelijk: Wat deed Smeagol in deze film?

18-2-2010 14:28 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Goeie schrikmomenten, maar niet spannend. Ik vond de casting van Benicio del Toro als Engelse edelman ook niet echt overtuigend gezien zijn redelijk donkere huidskleur. Niet dat hij slecht acteert, maar hij leek me daar niet op z'n plaats.

28-12-2010 16:12 door: Fred Persoonlijk bericht
Tja wat moet je met een weerwolf film. Dit is best een aardige poging. Niet verrassend, maar wel leuk gemaakt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine