District 9 (2009)

Regie: Neill Blomkamp
Herkomst: Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika
Genre SF
Speelduur: 112 minuten
Met: Jason Cope, Sharlto Copley, Nathalie Boltt
meer acteurs
7,3
Buitenaardse vluchtelingen hebben een toevluchtsoord gevonden in Johannesburg, Zuid-Afrika. De stad is verdeeld in aparte zones voor mensen en voor buitenaardsen. Het bestuur is in handen van het bedrijf Multi-National United (MNU).

Gebaseerd op Blomkamps korte film 'Alive in Joburg' uit 2005. Zie www.d-9.com voor satellietbeelden van Johannesburg met de verschillende zones.


Reacties


16-2-2009 18:52 door: sindala Persoonlijk bericht
De regisseur is nog niet helemaal zeker, maar wordt wel het meest genoemd. Neill Blomkamp is een protegé van Peter Jackson en als deze film, die 14 augustus 2009 in première gaat, goed aanslaat zal Blomkamp waarschijnlijk de verfilming van het computerspel Halo gaan regisseren. Deze door fans van de games langverwachte film zou in 2012 uit moeten komen.

15-5-2009 18:35 door: Frankk Persoonlijk bericht
Er is inmiddels ook een trailer op bovengenoemde website. Via de trailers op apple.com kom je ook terecht op websites van MNU en www.mnuspreadslies.com, waarop de trailer te zien is zonder censurering van het buitenaardse wezen. Leuk gedaan, ik ben erg benieuwd naar de film.

31-12-2009 01:17 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Peter Jackson wordt inderdaad in de aftiteling vermeld als producent.
Erg bijzonder gedaan. De film wordt gebracht als een halve documentaire, wat met name in het begin erg sterk overkomt. Wellicht met een (beter gezegd met een dikke) knipoog naar de apartheid in Zuid-Afrika.
Tegen het einde wordt de film wat meer een standaard Hollywoodfilm. Politie karikaturen alsmede een held worden geboren. Het einde laat overigens voldoende ruimte voor een sequel..

30-9-2009 10:14 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Inmiddels staat de film met een 8,5 gemiddeld op plaats nummer 71 in de imdb top 250. Hoewel ik zelf ook twijfelde over een 8, is deze ranking naar mijn idee wel erg hoog.

30-9-2009 10:52 door: hugobraun Persoonlijk bericht
tip voor komende bezoekers met slechter wordende ogen: ga niet te dichtbij zitten. De cameravoering is zo chaotisch dat pijn aan de ogen/misselijkheid goed mogelijk is!

Verder had ik 't leuker gevonden als het iets meer een politieke lading had gekregen, zoals de film ook begon. Deze potentie had de film zeker. Ik was dan ook licht teleurgesteld toen het verviel in een standaard schietverhaal met grote wapens en ledemaat-verwijderende explosies.

18-10-2009 19:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben het helemaal eens met bovenstaande commentaren van mrdaan en hugobraun. Hoewel ik ook geen fan ben van dat tegenwoordig veel te vaak gebruikte schokkerige camerawerk vond ik de beelden wel erg mooi. Het verhaal had inderdaad naar het einde toe veel beter uitgewerkt kunnen worden.

3-11-2009 21:57 door: Fred Persoonlijk bericht
Weer eens wat anders dan anders! Door het documentaire-achtige filmwerk en toch een onderhoudend verhaal een achtje waard.

30-4-2010 22:42 door: Grecco Persoonlijk bericht
Ben ik dan de enige die deze film ruk vond?
Ik vond de wijze van filmen juist erg irritant. Hierdoor is mijn concentratie op de rest van de film vervlogen gegaan. Ik heb hem hierdoor niet afgekeken..

3-5-2010 13:12 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het idee "hoe zouden we omgaan met buitenaardse wezens" vind ik heel treffend neergezet. Dus alleen daarom al vind ik de film niet ruk.

3-5-2010 13:45 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ach zo heeft ieder zijn eigen smaak, zo kon ik niet genieten van Cloverfield door hun wijze van filmen.

District 9... Zo goed vond ik hem nu ook weer niet (zeker het laatste deel niet). Ik vond het wel leuk verzonnen en in het begin had je nog een hoog WTF? gehalte waardoor ik geïnteresseerd raakte in de film. Maar ik kan me goed voorstellen dat je daardoor afhaakte... Op het eind wordt het overigens meer een 'standaard' film, met wat meer 'standaard cameravoering'...

3-12-2011 22:47 door: Mebert Persoonlijk bericht
Originele film. Het schokkerige camerawerk daargelaten, was het wel goed.

3-12-2011 22:48 door: Mebert Persoonlijk bericht
Dat camerawerk kost dus een punt.

16-1-2012 03:23 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Stelletje nerds! ;-)

In aanmerking genomen dat dit absoluut geen hollywood-blockbuster is PLUS een nieuwe verfrissende regisseur die van "een" Peter Jackson zomaar effe carte blanche krijgt om van zijn eigen shortfilm effe een feature te mogen maken PLUS het lef van diezelfde regisseur om 30 miljoen dollar(!) van diezelfde Peter Jackson te gebruiken met hoofdzakelijk onbekende acteurs PLUS de slimheid van diezelfde regisseur om actuele sociale problemen in zijn eigen land met een vette knipoog te laten zien....

dikke "thumbs up" en een vette 8 van mij!

19-1-2012 23:09 door: Mebert Persoonlijk bericht
Valt me mee dat die dikke van de PLUS er niet in zit

20-1-2012 00:26 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Mebert schreef:
Valt me mee dat die dikke van de PLUS er niet in zit

Hahaha

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine