G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Regie: Stephen Sommers
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Actie
Speelduur: 107 minuten
Met: Dennis Quaid, Channing Tatum, Sienna Miller
meer acteurs
5,4
De militaire elite-eenheid G.I. Joe strijdt tegen de duistere organisatie die bekend komt te staan onder de naam Cobra. Deze wordt geleid door een Schotse wapenhandelaar.


Reacties


14-8-2009 09:11 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Actie. Heel veel actie! Beroerd acteerwerk, slechte dialogen en héél véél actie. Door dat laatst genoemde is het geen zware onvoldoende geworden, de actie scènes (en dat zijn er nogal wat) zijn van een behoorlijk niveau, al kunnen ze de matigheid van de rest van de film niet compenseren.

4-10-2009 22:13 door: Fred Persoonlijk bericht
Jeugsentiment. Verder gewoon lekkere domme actie. Niet te veel nadenken (IJs zinkt niet...)

23-7-2010 00:44 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad heel veel actie, hoewel het eerste gedeelte toch nog vrij saai was. Vanaf de geweldige achtervolging in Parijs (voor mij het hoogtepunt van de film) is het echter alleen nog maar actie, actie en nog meer actie.

Zoals mrdaan hierboven al aan opmerkte is het acteerwerk belabberd, af en toe zelfs verschrikkelijk slecht. Verder vond ik de vele flasbacks irritant en niet echt een toegevoegde waarde hebben, het stukje over het vliegtuig dat achter de raketten aan gaat zat vol fouten en tenslotte was het eindgevecht onder het ijs verre van origineel: het deed allemaal veel te veel aan The Matrix Revolutions denken. Eigenlijk verdient de film een vette onvoldoende, maar door die mooie achtervolgingsscene kom ik bijna (maar toch net niet) op een voldoende uit: een vijfje dus.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine