The Box (2009)

Regie: Richard Kelly
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Horror/SF
Speelduur: 115 minuten
Met: James Marsden, Cameron Diaz, Frank Langella
meer acteurs
6,1
Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een eenvoudig houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit staan Norma en Arthur met een dilemma.


Reacties


15-12-2009 09:19 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Een aardige psychologische thriller. Ethische dilemma's worden uiteengezet en het laat zien dat er in de mensheid nog altijd een verschil bestaat tussen moreel denken en moreel handelen. Overigens was niet iedereen in de bioszaal even positief over deze sneak.

De acteerprestaties van mevrouw Diaz waren overigens bij vlagen zeer matig.

spoiler:
Iemand enig idee wat de NSA in de film deed? Naar mijn idee totaal overbodig. En wat had de afwijzing van Arthur te maken met het verhaal? Wel aardig hoe uiteindelijk hel werkelijkheid werd. Met twee personen in doos (=huis) zitten, waarbij je met jezelf moet leven. Dat is naar mijn idee dan ook de reden dat het eindschot klonk.


7-2-2010 17:02 door: Fred Persoonlijk bericht
De film begon goed en mysterieus. Je wordt echt benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt. Op het moment dat het allemaal wat minder realistisch wordt denk je: "ok, maar het kan nog steeds een leuk verhaal worden"....
En dat denk je na het einde van de film nog...
Ik hoef geen uitgekauwde film te zien, maar deze film laat mij iets te veel verwarring achter. Ik vraag me zelfs af of alles wel klopt en consequent is. De eindboodschap snap ik, maar het is een grote metafoor, en geen spannend verhaal.
Wel echt een Richard Kelly (Donnie Darko) film.
kortom:
Sfeertje=goed
Verhaal=vaag
Diaz=matig6-3-2012 00:02 door: sindala Persoonlijk bericht
De film deed me heel erg aan een Twilight Zone-aflevering denken en toen ik later de extra's bekeek bleek dat van het verhaal van Richard Matheson inderdaad eerder al een TZ-aflevering is gemaakt (deze staat ook op de dvd).

Hoewel de naam bij mij als SF-lezer geen belletje deed rinkelen blijkt hij een vrij bekend SF-schrijver te zijn. Films als I Am Legend (2007), Real Steel (2011), What Dreams May Come (1998), Stir of Echoes (1999), Duel (1971), The Omega Man (1971), Somewhere in Time (1980), The Last Man on Earth (1964) en The Incredible Shrinking Man (1957) zijn gebaseerd op zijn verhalen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine