Warcraft: The Beginning (2016)

Alternatieve Titel: Warcraft: The Rise of the Lich King. Warcraft.
Regie: Duncan Jones
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy/Avontuur/Actie
Speelduur: 123 minuten
Met: Paula Patton, Travis Fimmel, Ben Foster
meer acteurs
7,0
De verfilming van het computerspel, die zich afspeelt op Azeroth en waarin de eerste confrontaties tussen de mensen en orks worden belicht.

Het is de bedoeling dat dit de eerste film van een trilogie wordt.


Reacties


26-1-2009 22:53 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Veel is er nog niet bekend over de film, oa de regisseur nog niet. Wel is het nu mogelijk films "nieuwer" dan 2010 toe te voegen.

5-10-2009 10:26 door: sindala Persoonlijk bericht
mrdaan schreef:
Veel is er nog niet bekend over de film, oa de regisseur nog niet. Wel is het nu mogelijk films "nieuwer" dan 2010 toe te voegen.

Een paar maanden geleden is Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man) gecontracteerd als regisseur, maar over het verhaal en de acteurs is nog weinig te vinden. Volgens imdb is de voorlopige filmtitel Warcraft: The Rise of the Lich King.

30-1-2012 20:31 door: WickedWitchy Persoonlijk bericht
Zit eerlijk gezegd echt te wachten op deze. Ben benieuwd

9-9-2012 10:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Sam Raimi is uit het project gestapt omdat hij zich wil concentreren op zijn nieuwe film "Oz: The Great and Powerful". Ook scenarioschrijver Robert Rodat (Saving Private Ryan, The Patriot) heeft de film verlaten vanwege zijn werk aan de nieuwe Thor-film "Thor: The Dark World". Hij is vervangen door Charles Leavitt, schrijver van o.a. K-Pax en Blood Diamond.

15-9-2012 04:28 door: WickedWitchy Persoonlijk bericht
Potdomme, deze lijkt wel niet meer te komen.. Dan neem ik maar genoeg met Thor 2

15-9-2012 15:33 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Volgens Variety is er vorige week wel een nieuwe scriptschrijver aangenomen.

'World of Warcraft' drafts new scribe

17-9-2012 18:52 door: sindala Persoonlijk bericht
Ja, die nieuwe scenarist is Charles Leavitt, zoals ik 9 september al schreef.

25-5-2014 07:53 door: sindala Persoonlijk bericht
De film komt er na al die jaren nu echt aan! Niet Sam Raimi, niet Chris Metzger maar Duncan Jones (Moon, Source Code) is de uiteindelijke regisseur en ook de acteurs zijn bekend. De opnamen zijn al afgerond en het project zit in de postproductie-fase. Helaas moeten we nog een tijdje wachten, want de film komt pas in maart 2016 in de bioscoop.

8-7-2016 11:55 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het heeft 10 jaar geduurd! Maar het resultaat ziet er erg mooi uit. Na LOTR, Hobbit en Game of Thrones ben je als kijker wel wat verwend. Maar visueel gezien overtreft het alle drie de films/serie.

Zelf heb ik de game nooit gespeeld. De wereld, de karakters en verhaallijn was dan ook nieuw voor mij. Het was echter geen enkel probleem om, als onwetende, de film te volgen. Sterker nog ik vond de verhaallijn eerder te simpel, van mij had er meer complexiteit en gelaagdheid in gemogen.

19-7-2016 09:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Viel me erg tegen. De gevechten waren best goed en het acteerwerk was ook prima, maar de rest...

Ik ben het er niet met eens dat Warcraft Lord of the Rings of The Hobbit visueel overtreft, zoals MrDaan hierboven schreef. Het ziet er allemaal erg computerspelletjesachtig uit (niet zo vreemd natuurlijk) en vooral de mannelijke Orks waren wel heel erg nep: de proporties en bewegingen zijn raar en de huid is veel te glad. Ze komen veel te duidelijk uit de computer. De wezens uit Lord of the Rings zijn daarentegen vrijwel allemaal "echt", op Gollum na.

Behalve de tegenvallende effecten vond ik ook het verhaal niet origineel: het leek wel heel erg op de Saga van de Grote Scheuring van Raymond Feist. En ten slotte vond ik het ronduit waardeloos dat er geen echt einde aan de film zat.

6-12-2016 10:54 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik ken de (originele) Warcraft spellen nog wel, ik heb delen 1, 2 en 3 gespeeld (en hier en daar nog wat uitbreidingen). Leuke RTS games met fantastische filmsequenties tussen de verschillende levels die het verhaal (wat je speelde) uitweiden. Toen Warcraft online ging ben ik er mee gestopt.

Dus de "look and feel" van de Orc's klopt wel binnen het universum van Warcraft. Of je ze goed of mooi of niet vindt, tsja daar kan de film weinig aan doen. Persoonlijk vond ik de animatie van de Orc's in deze film wel goed, ik had meer moeite met de overduidelijk neppe steden en gebouwen.

Het verhaal is (losjes) grotendeels gebaseerd op het eerste Warcraft spel, maar ik miste hier en daar toch wel wat referenties naar de spellen (buiten de overduidelijke karakters en wapens en namen). Toch, ik heb me in die 2 uur niet verveeld. De film brengt het flinterdunne verhaaltje goed naar het grote scherm.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine