The Sound of Music (1965)

Regie: Robert Wise
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Romantiek/Muziek
Speelduur: 174 minuten
Met: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker
meer acteurs
6,9
De weduwnaar Baron Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de baron een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de baron, maar wanneer de Duitse overheersers de baron terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.

10 Oscarnominaties in 1966, waarvan er 5 werden gewonnen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Geluid, Beste Muziek, Beste Montage. De film won in 1966 ook de Golden Globe voor beste comedy- of muziekfilm.


Reacties


23-12-2004 11:26 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik heb een beetje het idee dat ik word overspoeld met deze film: te vaak op tv, vooral rond kerst. En dat terwijl het best een leuke film is...op een bepaalde manier...

12-3-2006 03:33 door: tommdp Persoonlijk bericht
Op zich een prachtige film maar idd door de jaarlijkse traditie om hem tijdens de kerst weer eens uit te zenden zorgt het er natuurlijk voor dat iedereen hem beu als kou pap is..

toch een welverdiende 9
en ondertussen in koor: The hills are alive with the sound of muuuuuuusiiiiic )

31-12-2007 16:53 door: Bianca Persoonlijk bericht
Tja, ik zing alle liedjes mee maar eigenlijk is het een beetje een foute film ( die ik dus wel een dikke 8 geef ).

29-1-2008 16:47 door: Bianca Persoonlijk bericht
Heb je ook nog een reactie op de film zelf?

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine