Harry Brown (2009)

Regie: Daniel Barber
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Thriller
Speelduur: 103 minuten
Met: David Bradley (III), Michael Caine, Emily Mortimer
meer acteurs
7,7
Een bejaarde oudgediende en weduwnaar zint op wraak tegen de moordenaar van zijn beste vriend. Dit doet hij volgens zijn eigen rechtssysteem.


Reacties


19-1-2010 00:12 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Een zeer indrukwekkende film! Michael Caine zet een fantastische rol neer. Een film waar mijn bloed in ieder geval van ging koken. Een film met weinig Hollywood glamour.

spoiler:
Fantastische scene met de twee junkies. Het heeft iets psychedelisch en ook iets weerzinwekkends. Het voelt absoluut goed wat mr Brown met de beide mannen doet. Doet ergens ook wel denken aan de scene in Pulp Fiction, wanneer John Travolta langs de dealer gaat. Al is de setting in Harry Brown een stuk rauwer.


28-2-2010 23:10 door: evdnelzen@hotmail.com Persoonlijk bericht
Van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten. Een film naar mijn hart. De grauwe, uitzichtloze toekomst in die wijk wordt goed neergezet, erg geloofwaardig, zelfs met bejaarde nachtburgemeester.

6-6-2010 03:48 door: martijnk Persoonlijk bericht
Erg sterke film.

Vond alleen de vrouwelijke rechercheur slecht gecast. Die Emily Mortimer keek de hele tijd alsof ze op elk moment in huilen uit kon barsten.

5-7-2010 12:45 door: sindala Persoonlijk bericht
Death Wish in Britse stijl. Grauw, tragisch en keihard. Hoewel zijn daden eigenlijk niet door de beugel kunnen blijft de subliem door Michael Caine neergezette Harry Brown sympathiek. Naast de door mrdaan genoemde scene vond ik ook de eindscene zeer sterk. Ik vond Emily Mortimer zeker niet slecht spelen. Volgens mij was het juist de bedoeling dat ze een slimme maar voor dat werk eigenlijk te teerhartige politievrouw neerzette, iets wat haar baas (en mogelijk ook haar collega) al lang in de gaten heeft.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine