The Bicycle Thief (1948)

Alternatieve Titel: Ladri di Biciclette. Bicycle Thieves.
Regie: Vittorio de Sica
Herkomst: Italië
Genre Misdaad/Drama
Speelduur: 93 minuten
Met: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Vittorio Antonucci
7,6
In het na-oorlogse Italië is Antonio blij dat hij een baantje vindt met het ophangen van posters. Als zijn fiets, die hij nodig heeft voor dit werk, gestolen wordt gaat Antonio samen met zijn zoon Bruno op zoek.

De film won in 1950 de BAFTA (de belangrijkste Britse filmprijs) voor beste film.


Reacties


8-9-2009 23:07 door: zaaf Persoonlijk bericht
wat een ... , degene die deze film een 5 heeft meegegeven. ga dan breiwerkjes beoordelen op www.oma.nl
dit is zo'n klassiek meesterwerk en is zo tijdloos vormgegeven dat een vijf echt een belediging is. alsof je tegen jack nicholson zegt dat het met wat lesjes best wat kan worden.

9-9-2009 15:57 door: sindala Persoonlijk bericht
Daar ben ik het niet mee eens: ik heb deze film dan wel niet gezien, maar op imdb geven vrouwen onder de 18 nog een lager gemiddelde. Het betekent gewoon dat de film waarschijnlijk niet voor iedereen is. Ieder zijn smaak.

26-11-2015 02:25 door: Noir Blanché Persoonlijk bericht
De Engelse titel The Bicylce Thief is helemaal fout. De vertaling moet The Bicycle Thieves zijn. Wie anders beweert kan of 'Ladri' niet vertalen en/of heeft de film niet begrepen.

26-11-2015 08:47 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Dat gebeurt nogal vaak hoor. Soms gewoon inderdaad slecht vertaald, soms omdat het in een andere taal lekkerder bekt (tenminste volgens de marketing). En deze valt nog wel mee, google maar eens op "movie titles Lost in Translation" dan zie je nog wat ergere dingen voorbij komen...

31-8-2017 09:10 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het is zeker een mooie film, waar er diep op de twee hoofdrolspelers wordt gefocussed. tijdloos zou ik hem echter niet noemen, ik betwijfel of de generatie die in dit millenium geboren is hier nog echt een connectie mee kan maken.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine