Siyama (2008)

Alternatieve Titel: Siyama: Village of Warriors
Regie: Preecha Songsakul
Herkomst: Thailand
Genre Drama/Avontuur/Actie
Speelduur: 107 minuten
Met: Than Thanakorn, Nattanun Jantarawetch, Thitima Maliwan
6,0
Het is in een tijdperk van burgeroorlogen in het toenmalige Siam, waarvan het voornaamste gevecht zich afspeelt rond de hoofdstad Ayuthaya. Een kleine stad dreigt veroverd te worden en de regering afgezet, en een slachting staat te beginnen als een kleine groep van loyale stedelingen zich voorbereiden om tot de dood te strijden met de rebellen van Ong Mien. Geleid door Kru Jom gebruikt men religieuze toverkrachten om de stad Siyama te beschermen tegen de rebellen. Siyama is gelegen aan een diep ravijn en wordt slechts bevolkt door een duizendtal inwoners. Omdat Ong Mien door het stadje wil trekken wordt Siyama een hindernis voor hem. Anna, Gif en Bote worden uit het hedendaagse Bangkok door een tijdspoort terug in de tijd geslingerd naar Siyama en belanden midden in de oorlog.


Reacties


29-1-2009 23:22 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Aardige film, met vooral mooie beelden, die een geromtaniseerd beeld geeft van een fictieve slag om Siam (volgens mij is het geen historische slag).

Helaas wordt het hier en daar een beetje over the top met de kalme en beleefde manier waarop de dialogen geschreven zijn. Voor de rest zit het verhaal wel goed, en zijn de special effects redelijk goed (behalve de laatste, maar die ga ik niet verklappen).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine