2012 (2009)

Regie: Roland Emmerich
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Canada
Genre Drama/Actie/Rampen
Speelduur: 158 minuten
Met: Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, John Cusack
meer acteurs
6,5
Een groep academici en wetenschappers proberen de mensheid te beschermen voor de rampen die voorspeld worden volgens de Maya kalender in 2012. De film volgt 2 verhaallijnen van mensen die de destructie van de aarde op hun eigen manier proberen te doorstaan.


Reacties


12-11-2009 09:12 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Het is weer groots en Amerikaans. Europa is als vanouds de leidzame volger die zelf geen beslissingen durft te nemen en de hoofdpersonen zijn goedzakken die boven zichzelf uitstijgen en grote heldendaden verrichten. Verder rijgt de film het ene nippertjesmoment aan het andere en is dat de voornaamste verhaallijn.

Maar dat wisten we vantevoren al! Dus als je daar doorheen bent is het gewoon een groots visueel spektakel waar je niet teveel bij hoeft na te denken en waarin alle cgi-registers open gaan. Ik heb me iig bijna 3 uur lang (inclusief pauze) niet verveeld. En er zit een goeie Arnold Schwarzenegger-parodie in!12-11-2009 10:33 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Daar moest maar eens een Hollywood-icoon voor komen... USA saves the World!

12-11-2009 12:14 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Ik heb maar even de 'donderspeech' toegevoegd. Niet zozeer dat het moraal naar grote hoogten stijgt, maar er blijkt wel plotseling vanalles mogelijk na een melodramatische speech van een van de hoofdpersonen.16-11-2009 11:24 door: evdnelzen@hotmail.com Persoonlijk bericht
it's all about charisma: een tearjerker van een speech doet het altijd goed bij die Amerikanen. Groots spektakel, minimale dialogen: maar ach, als je je erop instelt is het pima vol te houden.
p.s. heb ik de Swarzenegger-parodie gemist (op zo'n groot scherm...)

22-11-2009 23:53 door: Frankk Persoonlijk bericht
Een echte Emmerich. De geweldige cgi brengt het levensecht in beeld, maar de overdreven situaties draaien dat dan totaal de nek om. Zie bijvoorbeeld de rit met de limo door een ineenstortende stad. Zwaar over de top. Al waren enkele van die momenten wel humoristisch. Maar er waren helaas meer irritante kenmerkende Emmerich-momenten. Toch is ie de moeite waard om te zien. Afgezien van het deel met het defecte luik (dat hele deel had er van mij uitgemogen) verveelde het niet.


12-12-2009 23:44 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Inderdaad een typische Emmerich vehikel. Zodra er iets vernietigd moet worden wordt het fantastisch in beeld gebracht worden. Maar zodra er geen destructie in beeld is, vervalt de film oude clichématige beelden en zogenaamde heroïsche speeches.

20-8-2010 17:36 door: sindala Persoonlijk bericht
Simpel vermaak, groots in beeld gebracht maar niet bijster geloofwaardig. Ik heb niet bijgehouden hoe vaak John Cusack aan de dood ontsnapte, maar ik schat toch wel een keertje of honderd. Maar goed, bij films van Roland Emmerich wist ik wat ik kon verwachten. Heel veel actie dus, waardoor deze dik tweeënhalf uur durende film voorbij was voordat ik er erg in had.

6-4-2014 15:32 door: prins Persoonlijk bericht
cool
maar het verhaal is echt goed

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine