The Langoliers (1995)

Alternatieve Titel: Stephen King's The Langoliers
Regie: Tom Holland
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Mini-serie/SF/Thriller
Speelduur: 180 minuten
Met: Dean Stockwell, Patricia Wettig, David Morse
meer acteurs
6,9
Tijdens een lijnvlucht naar Boston passeert een vliegtuig een "time warp" waarna bijna alle passagiers en crew mysterieus verdwijnen. Het vliegtuig wijkt uit naar Maine om te landen, daar lijkt het erop dat de overgeblevenen nog de enige mensen op aarde zijn...

Verfilming van het gelijknamige verhaal uit de bundel "Four Past Midnight" van Stephen King. In het Nederlands werd deze bundel uitgegeven in twee delen met elk twee verhalen, "Tweeduister" (met "De engelieren" en "Het geheime raam") en "Schemerwereld" (met "De man met het litteken" en "Spookfoto’s").


Reacties


25-5-2004 15:00 door: Stimpy Persoonlijk bericht
Goeie film met (uiteraard, want van Stephen King) goed verhaal. Alleen de special effects aan het einde van de film zijn dramatisch slecht.

25-5-2004 19:51 door: Edwin Persoonlijk bericht
Films gebaseerd op boeken van Stephen King zijn altijd voornamelijk spannend totdat `het gevaar' in beeld komt. De scenes in het vliegtuig zijn erg goed, met een leuke rol voor `Balki Bartokomous'.


26-5-2004 12:10 door: Stimpy Persoonlijk bericht
Edwin schreef:
Films gebaseerd op boeken van Stephen King zijn altijd voornamelijk spannend totdat `het gevaar' in beeld komt.


Niet helemaal waar m.i. In Storm of the Century en It bijvoorbeeld zie je de 'evil' bad guy zo'n beetje vanaf het begin van de film en ze zijn wel heel spannend.


15-1-2006 23:39 door: Ramon van Dam Persoonlijk bericht
Geweldig

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine