State of Play (2009)

Regie: Kevin Macdonald
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Drama/Thriller
Speelduur: 135 minuten
Met: Rachel McAdams, Ben Affleck, Russell Crowe
meer acteurs
7,1
Congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) is de hoop van zijn politieke partij. Alle ogen zijn gericht op deze opkomende ster als partijkandidaat voor de naderende race om het presidentschap. Tot zijn assistente/minnares op brute wijze wordt vermoord en het ene geheim na het andere uit de kast rolt. McCaffrey (Russell Crowe) heeft het twijfelachtige genoegen bevriend te zijn met zowel Collins als met de harde redactrice Cameron Lynne (Helen Mirren), die hem op onderzoek stuurt.
Bij zijn zoektocht met zijn partner Della (Rachel McAdams) naar de moordenaar stuit McCaffrey op een doofpot-operatie die de totale machtsstructuur van het land dreigt te ontwrichten.

Gebaseerd op de gelijknamige BBC mini-serie.

Russell Crowe verving Brad Pitt die zich terug trok omdat hij het niet eens was met het script.Reacties


16-6-2009 17:45 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De spanning werd goed vastgehouden en de verschillende "toevalligheden" in de film komen bij vlagen mooi samen. Echter pogingen bepaalde wendingen onverwacht uit de hoek te laten komen zijn niet altijd succesvol en komen soms onnatuurlijk of irreƫel over. In dat opzicht haalt de film het niet bij een film als de Usual Suspects, zowel qua originaliteit als ingenieusiteit (is dat een woord?) van het plot.

Hierdoor, en misschien omdat dit toch niet helemaal mijn genre is en ik Russel Crowe liever in een historische heldenrol zie, komt de film op een zes. Echter wel een ruime zes, ik heb me namelijk prima vermaakt!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine