The Specialist (1969)

Alternatieve Titel: Gli specialisti. Le spécialiste. Fahrt zur Hölle ihr Halunken. The Specialists. Drop Them or I'll Shoot. In het voetspoor van Django.
Regie: Sergio Corbucci
Herkomst: Duitsland, Frankrijk, Italië
Genre Western
Speelduur: 104 minuten
Met: Johnny Hallyday, Françoise Fabian, Sylvie Fennec
meer acteurs
7,0
Revolverheld Hud arriveert in Blackstone om de dood van zijn broer te wreken, die onschuldig werd gelyncht voor een bankroof. Nadat hij El Diablo, de dader van de bankroof heeft gevonden ontdekt hij dat er heel wat mensen op zoek zijn naar de buit.


Reacties


15-2-2020 19:22 door: sindala Persoonlijk bericht
Sergio Corbucci is na Sergio Leone waarschijnlijk de bekendste maker van spaghettiwesterns. Bij de films die ik tot nog toe van hem heb gezien kiest hij nooit voor de gemakkelijkste weg: in tegenstelling tot veel andere spaghettiwesterns hebben zijn films vaak wat speciaals. Zowel Navajo Joe (1966), Django (1966), The Mercenary (1968), The Great Silence (1968) als Companeros (1970) gaf ik een zeven en ook deze film is dat zeker waard, niet in het minst door de twee bizarre ontknopingen. De eerste, het ontdekking van het geld, was al erg sterk. Maar vooral de tweede tart elke beschrijving: laat ik alleen maar opschrijven dat je nog nooit zoveel naakte mensen bij elkaar hebt gezien in een western.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine