Romeo and Juliet (1968)

Alternatieve Titel: William Shakespeare's Romeo and Juliet. Romeo e Giulietta.
Regie: Franco Zeffirelli
Herkomst: Italiƫ, Verenigd Koninkrijk
Genre Drama/Romantiek
Speelduur: 138 minuten
Met: Leonard Whiting, Olivia Hussey, John McEnery
meer acteurs
7,0
De Montagues en de Capulets zijn twee machtige families uit Verona, die al vele jaren met elkaar ruzieƫn. Op een dag gaat de jonge Romeo Montague met wat vrienden naar een feest van de Capulets met de bedoeling daar stampei te maken. Daar aangekomen bespiedt hij heimelijk de mooie jonge Julia Capulet en hij wordt hopeloos verliefd op haar. De liefde is wederzijds, maar beiden weten dat hun families hun relatie nooit zullen toestaan.

Deze Romeo en Julia-verfilming was de eerste waarin de acteurs die Romeo en Julia speelden ook in werkelijkheid nog tieners waren, net als in het originele toneelstuk van William Shakespeare.


Reacties


5-1-2009 22:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooi vormgegeven en een overtuigende Romeo en Julia. Regisseur Franco Zeffirelli verstaat zijn vak, want er zit een stel prachtige composities in de film. Vooral het beeld van het liefdesstel nadat Julia zichzelf van het leven heeft beroofd is adembenemend mooi. Helaas is de film wel wat aan de lange kant en duurt het lang voordat het interessant wordt, waardoor de tweede helft veel beter is dan het eerste uur.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine