Dante's Inferno (1911)

Alternatieve Titel: L'inferno
Regie: Giuseppe de Liguoro
Herkomst: Italië, Verenigd Koninkrijk
Genre Avontuur/Fantasy/Drama
Speelduur: 68 minuten
Met: Salvatore Papa, Arturo Pirovano, Augusto Milla
7,0
Verbeelding van een reis door het vagevuur en de hel, inclusief ontmoetingen met engelen, demonen en Lucifer zelf.

Gebaseerd op het 'Inferno'-gedeelte van 'De Goddelijke Komedie' van Dante Alighieri en de illustraties van de 19e eeuwse artiest Gustave Doré. Het wordt heden ten dage nog steeds als de meest getrouwe adaptatie van Dantes werk beschouwd. De herstelde versie wordt begeleid door muziek van Tangerine Dream.


Reacties


27-3-2011 15:25 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben een groot bewonderaar van het werk van de Franse graveur Gustave Doré en heb zelf ook diverse boeken in groot formaat met gravures van hem, waaronder Don Quichot, de Bijbel en natuurlijk De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri, waarvan het eerste deel de inspiratie vormde voor bovenstaande film. Ik moet zeggen dat de film buitengewoon goed gelukt is. De film ademt dezelfde helse sfeer uit als Doré's tekeningen en de decors en effecten zijn voor zo'n vroege film erg indrukwekkend.

23-7-2012 23:18 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Een klassieke film, hoe ook alleen een klassieke film kan zijn. Acteurs zijn goedkoop en hier ook in honderden te zien.

Over het verhaal, als je Dante's Boek niet hebt gelezen zal deze film je niets doen. Meer dan een registratie van de beelden die het boek optekend is het niet. Okay, de beelden worden wel vaak mooi opgezet en verfilmd, maar verwacht geen samenhang.

Zelf had ik de pech om een gerestaureerde verzie te zien met erg irritante (en vaak ook compleet buiten de contex van de beelden) muziek van het Duitse Dreams. Die heb ik al snel zachter gezet tot het niveau achtergrondruis.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine