Stella Maris (1918)

Regie: Marshall Neilan
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 84 minuten
Met: Mary Pickford, Marcia Manon, Conway Tearle
7,0
Stella Maris is een aantrekkelijke jongedame die sinds haar geboorte verlamd is aan haar benen en door haar familie in onschuld werd opgevoed zodat ze geen weet heeft van het kwaad in de wereld. Unity is een weesmeisje dat geadopteerd wordt door de alcoholistische Louise Risca, die haar gruwelijk mishandelt waardoor Louise in de gevangenis en Unity in het ziekenhuis belandt. Louise's echtgenoot John Risca adopteert het meisje. John is bevriend met Stella Maris, die verliefd is op John. Als Louise weer vrij komt probeert ze het geluk tussen Stella Maris en John te verstoren. Unity, die ook verliefd is op John, probeert Louise te stoppen.

De rollen van Stella Maris en Unity werden beide vertolkt door Mary Pickford.


Reacties


2-1-2013 10:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Het verhaal is erg melodramatisch en bij vlagen behoorlijk bruut, maar Mary Pickford speelt haar dubbelrol voortreffelijk en de dubbele belichtings-effecten waardoor zowel Stella Maris als Unity in beeld is zijn ook zeer overtuigend, waardoor je echt het idee hebt naar twee verschillende actrices te kijken.

Als er toendertijd al Oscars waren geweest had May Pickford die voor beste actrice zonder twijfel gewonnen. Pickford kwam zelf met het idee het boek van William J. Locke te verfilmen en ze wist de filmstudio te overtuigen dat ze beide vrouwelijke hoofdrollen kon spelen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine