Appleseed (2004)

Alternatieve Titel: Appurushîdo
Regie: Shinji Aramaki
Herkomst: Japan
Genre Animatie/SF
Speelduur: 106 minuten
Met: Ai Kobayashi, Jûrôta Kosugi, Yuki Matsuoka
meer acteurs
7,5
De bioroïden zijn menselijke klonen, waarvan de passies zijn ingetoomd. In 2131, net na de Derde Wereldoorlog, leven ze in harmonie met hun scheppers in de utopische stad Olympus. Commandante Deunan ontvangt de opdracht om een op handen zijnde bioroïdische genocide te verhinderen. Maar deze uitzonderlijke strijdster blijkt zelf het belangrijkste stukje te zijn van een puzzel waarvan ze de regels niet kent. Ze zal moeten vechten voor de overleving van beide soorten.

Gebaseerd op de manga van Masamune Shirow.


Reacties


27-4-2009 20:56 door: sindala Persoonlijk bericht
Schitterende beelden: waarschijnlijk de mooiste animatiefilm die ik tot nu toe heb gezien. De hoofdpersonages Deunan en Briareos zijn prachtig getekend, maar ook de oudere karakters Athena en generaal Uranus zijn heel goed gemaakt en lijken door het briljante gebruik van rimpellijntjes en lichtval heel erg menselijke emoties te tonen.

Ook de assassins met hun monofilament-zwepen waren erg goed: voor het eerst sinds Johnny Mnemonic dat ik dit sciencefictionspeeltje weer eens in een film zie. Verder met indrukwekkende mecha's (vooral de gigantische kanonspinnen waren indrukwekkend), geweldige gevechtscenes, een sterke Akira-achtige race-scene en een origineel verhaal.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine