The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Regie: Terry Gilliam
Herkomst: Canada, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Genre Avontuur/Fantasy
Speelduur: 122 minuten
Met: Christopher Plummer, Johnny Depp, Heath Ledger
meer acteurs
7,1
The Imaginarium of Doctor Parnassus is een rondreizend theatergezelschap, geleid door Doctor Parnassus (Christopher Plummer). Hij biedt zijn bezoekers de mogelijkheid door een magische spiegel vreemde werelden te bezoeken. De duizendjarige Parnassus kan dit doen omdat hij een overeenkomst sloot met de duivel (Tom Waits), die zich hier mr. Nick noemt. Maar als zijn dochter Valentina (Lily Cole) 16 jaar wordt, moet hij haar overdragen aan mr. Nick. Parnassus weet de duivel echter tot een weddenschap te verleiden: de eerste die vijf zielen verzamelt wint Valentina. Parnassus weet dat hij hulp nodig zal hebben en biedt de hand van zijn dochter aan voor diegene die hem helpt te winnen.

The Imaginarium of Doctor Parnassus zal de laatste film van de in 2008 overleden Heath Ledger zijn. Door diens plotselinge dood kon de film in eerste instantie niet voltooid worden, maar door het karakter van Ledger met magische spiegels naar verschillende werelden te transporteren was het mogelijk de film alsnog uit te brengen. Ledgers personage wordt in elke wereld gespeeld door een andere acteur, namelijk door Johnny Depp, Colin Farrell en Jude Law. Zij hebben dit gedaan als eerbetoon aan Heath Ledger zodat de film alsnog uitgebracht kan worden. Hun loon hebben ze aan Ledgers dochtertje Mathilda geschonken.


Reacties


26-1-2010 08:38 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Wat een heerlijke film en fantastisch acteerwerk!

4-2-2010 15:59 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Voelt bij vlagen als een bewegend schilderij van Salvador Dalí. Sterker nog, als Dalí een film zou hebben gemaakt, zou hij er naar mijn gevoel zo uit hebben gezien. Ik was het verhaal soms kwijt, maar het acteerwerk, originaliteit en verhaal (op de momenten dat ik het niet kwijt was dus) maakten heel veel goed. Prachtfilm die ik vaker dan eens moet en wil zien.15-2-2010 09:28 door: Sebo Persoonlijk bericht
Dali heeft een film gemaakt: "Un Chien Andalou", samen met Luis Bunuel. Die lijkt overigens niet zo op deze film.

Parnassus is een heel grappige en mooie film. Om Tom Waits als duivel te casten is een goede zet geweest. Om verschillende acteurs de rol van Heath Ledger te laten overnemen werkt ook erg goed. Iets wat Bunuel trouwens ook al eens gedaan heeft in "Cet obscur objet du désir".18-2-2010 14:31 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
Dali heeft een film gemaakt: "Un Chien Andalou", samen met Luis Bunuel. Die lijkt overigens niet zo op deze film.


Kijk, dat wist ik niet.... Dan zou het bij wijze van spreke een film zijn geweest zoals Dalì hem zou maken -)

28-2-2010 23:03 door: evdnelzen@hotmail.com Persoonlijk bericht
Heerlijke sprookjesachtige taferelen. Heb me ook zitten vergapen aan de schoonheid van Valentina (en die van Heath Ledger. Goed gecast die dame. Het gezicht van een prinses uit een sprookje.

10-2-2011 00:16 door: iamsander Persoonlijk bericht
Niet mijn type film.

11-3-2013 19:13 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooi gemaakt, maar het verhaal kon me niet echt boeien.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine