The Machine Girl (2008)

Alternatieve Titel: Kataude mashin gâru. The One-Armed Machine Girl.
Regie: Noboru Iguchi
Herkomst: Japan
Genre Comedy/Horror/Misdaad
Speelduur: 97 minuten
Met: Minase Yashiro, Asami, Honoka
6,6
Ami Hyuga is een typisch Japans schoolmeisje. Nadat haar broertje is vermoord door een lid van een machtige Ninja-Yakuza-familie, zweert ze wraak. Ze wordt echter gevangen genomen en onbarmhartig gemarteld, waarbij ze haar arm verliest. Ze weet te ontsnappen voordat ze haar doden en wordt geholpen door de ouders van de vriend van haar broer, die tegelijkertijd met hem werd vermoord. De vader bouwt een machinegeweer voor Ami, dat op de stomp van haar arm wordt gemonteerd. Samen met Miki, de moeder van haar broers vriend, gaat ze opnieuw de confrontatie met de Yakuzafamilie aan. En dit keer zal ze niet stoppen totdat ze hen tot de laatste man en vrouw heeft uitgemoord.


Reacties


3-11-2008 19:52 door: sindala Persoonlijk bericht
The Machine Girl is de beste nieuwe film die ik de laatste maanden heb gezien. Het verhaal is eigenlijk een combinatie van een klassieke wraakfilm als Lady Snowblood of Kill Bill met wat Evil Dead-elementen. De uitvoering is werkelijk waanzinnig: een 'gory bloodfest' van de eerste tot de laatste minuut. Waar dit type film vaak de hakscenes afwisselt met trage momenten waarbij je vaak de neiging hebt om door te spoelen, heeft 'The Machine Girl' daar geen last van: hack & slash-scenes vol bloedfonteinen en in het rond vliegende ledematen worden afgewisseld met scenes vol wrede mishandelingen, martelingen en zelfs necrofilie, bad guys die werkelijk helemaal aan gort worden geschoten, ninjateams die op hoge snelheid werpsterren en andere wapens op de helden afvuren en nog veel meer fantasievolle en mooi in beeld gebrachte actiescenes. De slechte maffiafamilie is echt totaal over the top: de geringste fout van personeelsleden leidt tot bloedige bestraffing. De tragische heldin wordt sterk neergezet door debuterend actrice Minase Yashiro als Ami, bijgestaan door voormalig porno-actrice Asami als Miki, de moeder van haar broers vriend. In deze film zitten overigens geen naaktscenes: het draait puur om het zeer visueel uitgebeelde bloedige geweld, dat nog het meest doet denken aan 'Riki-O' of 'Ichi the Killer'.

Bijna had ik de film een 10 gegeven, maar omdat één slachtscene volgens mijn mening wel erg slecht was uitgevoerd, is het een 9 geworden.

7-9-2010 21:32 door: wilco Persoonlijk bericht
Japanese Gore movies, het blijft vreemd maar wel lekker.

7-9-2010 22:22 door: sindala Persoonlijk bericht
wilco schreef:
Japanese Gore movies, het blijft vreemd maar wel lekker.

Helemaal waar. Jammer dat er niet zoveel nieuwe films van dit type uitkomen. The Machine Girl en Tokyo Gore Police zijn eigenlijk de enige goede films van de laatste jaren die ik ken, naast golden oldies als Ichi the Killer en Ricky-Oh. Andere nieuwe films als Samurai Princess en de twee Chanbara Beauty-films zijn toch wat minder. Ik heb net Grotesque binnen gekregen, maar gezien de waarderingen op imdb is dat waarschijnlijk ook niet veel soeps.

3-11-2010 23:43 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik begrijp het niet helemaal... Wat mis ik? Ik herken inderdaad stijl-elementen van de QT films. Dat waardeer ik. (Laten we zeggen met een 7.) Echter de superieure waardering die de film krijgt toebedeeld volg ik niet. Wellicht komt dat omdat ik per definitie geen horror liefhebber ben? Omdat ik geen Japenner ben? Naar mijn idee is het allemaal erg over de top. De actiescenes doen mij eerder denken aan een aflevering van de Power Rangers. Het is een combinatie van overacting, nep-ledematen en ongeloofwaardige bloed-douches. Dat doet erg denken aan een matige B-film (mijn oordeel een 5). Ook de voorkeur voor scholieren in uniform deel ik niet met het Japanse publiek. De film komt daardoor wat puberaal over. De wereld is niet groter dan het schoolplein en de enige oplossing lijkt geweld en de dood.

Hierdoor kom ik dus op een zes als eindcijfer. Maar ik heb sterk getwijfeld aan een onvoldoende. Een zelfde gevoel heb ik bij Ichi the Killer en Battle Royale gehad. Overigens kon ik Ichi nog zeer wel waarderen. Daar hield ik wat minder een B-film gevoel aan over en daar heb ik bovendien nog hard om kunnen lachen. Meer dan een lach van ongeloof heb ik bij the Machine Girl niet kunnen tonen. Toegegeven dat waren wel meerdere scenes waarbij dat gebeurde! (Bijvoorbeeld de scene met de boor-bh, hilarisch!)

Ook het gevoel van niet willen doorzappen herken ik net. De sequentie was voorspelbaar. En er is veel tijd uitgetrokken om het geweld en de wraakactie te rectificeren. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen Ami en Miki (de iets te jong ogende moeder). Helemaal niet nodig, ongeloofwaardig is het toch wel.RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine