Even Cowgirls Get the Blues (1993)

Regie: Gus Van Sant
Herkomst: Duitsland
Genre Comedy/Drama
Speelduur: 96 minuten
Met: Uma Thurman, John Hurt, Keanu Reeves
meer acteurs
4,5
Sissy Hankshaw is een 29-jarige maagdelijke hippie uit de jaren 1970, die geboren werd met fallusvormige duimen. Voorbestemd dus om te liften. Dat doet zij dan ook in haar odyssee dwars door Amerika. Ze belandt in een western-ranch met rijke zwaarlijvige dames, net op tijd om er getuige te zijn van een geslaagde opstand van het lokale personeel, bestaande uit cowgirls.


Reacties


1-12-2009 12:17 door: Sebo Persoonlijk bericht
Fascinerende titel (wil daarom het boek ook al een poosje lezen), maar de film viel me niet helemaal mee. Ik wist niet zo goed wat ik er nou mee moest, wat Van Sant mij duidelijk wil maken.

18-6-2011 16:04 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Hm.. blijkbaar is dit een boekverfilming. Misschien moet ik dat boek dan maar ns gaan lezen om er achter te komen waar het allemaal fout gegaan is.. Voor mij is Gus Van Sant zo'n regisseur waarbij geen middenweg mogelijk is. Of hij maakt een redelijk briljante film waarin alles klopt, of hij maakt er eentje waarin de plank compleet misgeslagen wordt. Dit is er dus zo één. Ik geef weinig films een 0 en hier kan dat ook niet, een 1 dus maar dat is al teveel eer. Deze film bagger te noemen zou een belediging voor het woord bagger zijn.

Ik weet het, ieder zijn eigen smaak, maar ik kon hier dus helemaal niets mee.

18-6-2014 06:46 door: sindala Persoonlijk bericht
Gus Van Sant maakt vaak nogal aparte films, en deze is niet anders. Het basisgegeven is nogal bizar en het verhaal inderdaad niet erg duidelijk. Daar staat tegenover dat de film er erg mooi uitziet, maar dat zit bij Van Sant meestal wel goed: zie bijvoorbeeld ook "My Own Private Idaho" met River Phoenix, aan wie "Even Cowgirls Get the Blues" is opgedragen. Rivers zus Rain speelt overigens in bovenstaande film de rol van cowgirl Bonanza Jellybean, de vriendin van Sissy Hankshaw.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine