Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight (2008)

Regie: Will Meugniot
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Animatie/Fantasy/Avontuur
Speelduur: 90 minuten
Met: Michael Rosenbaum, Kiefer Sutherland, Lucy Lawless
meer acteurs
4,0
Zes vrienden vinden na een vijfjarige zoektocht naar het bestaan van echte goden het bewijs hiervan in een barbaarse vrouw met een magische blauwe kristalstaf. Kort daarop moeten ze het opnemen tegen een drakenleger dat hun thuisland wil veroveren.


Reacties


22-2-2009 00:38 door: sindala Persoonlijk bericht
Het verhaal heeft best wel dat typische Dungeons & Dragons-sfeertje en steekt ook vrij goed in elkaar. De stemtalenten zijn niet mis: naast Kiefer Sutherland, Lucy Lawless (Xena) en Michelle Trachtenberg (Dawn in Buffy the Vampire Slayer) zijn dat onder ander Nika Futterman (Asajj Ventress in Star Wars: Clone Wars) en Marc Worden (Alexander Rozhenko in Star Trek: TNG). Maar het grote minpunt zijn de animaties: de figuren zijn best goed getekend, maar de bewegingen zijn haperend en houterig. Verder zijn de helden en achtergrond ouderwetse tweedimensionale tekeningen, terwijl de draken en draconians in 3D-computeranimaties zijn gemaakt. Dit past gewoon niet bij elkaar, en al helemaal niet omdat de cgi-beelden wel vrij vloeiend zijn, zodat ze extra afsteken tegen de 2D-tekenfilmfiguren. Tot slot heeft de film ook nog een cliffhanger op het eind, dus mogelijk komt er nog een deel... ik hoop het niet, want dit wanproduct brengt de Dragonlance boekenreeks van Weis & Hickman alleen maar schade toe.

Al met al is het erg jammer dat er niet meer geld in de animaties is gestoken (waarschijnlijk was het geld al op toen de stemacteurs waren betaald). Met een hoger budget was dit absoluut een betere film geweest.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine