Gran Torino (2008)

Regie: Clint Eastwood
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 116 minuten
Met: Clint Eastwood, Bee Vang, Geraldine Hughes
meer acteurs
8,0
De racistische Korea-veteraan Walt Kowalski betrapt de Chinese immigrant Tao Vang Lor, die zijn geliefde '72 Ford Gran Torino probeert te stelen. Tao wordt gedwongen voor Kowalski te werken en de twee raken langzaam bevriend.


Reacties


20-4-2009 19:28 door: sindala Persoonlijk bericht
Zeer sterke en aangrijpende film met erg goed spel van Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her, en met een passend maar nogal on-Amerikaans einde.

15-12-2009 11:36 door: martijnk Persoonlijk bericht
Erg goed, aangrijpend inderdaad. Door de manier van filmen en vertellen kon in me echt inleven in Walt, knap gedaan.

1-2-2010 10:24 door: mrdaan Persoonlijk bericht
martijnk schreef:
Erg goed, aangrijpend inderdaad. Door de manier van filmen en vertellen kon in me echt inleven in Walt, knap gedaan.

Helemaal mee eens! Een van de weinige films die zo'n mooie balans heeft tussen enerzijds humor (Alleen om de kop van Eastwood heb ik al in een scheur kunnen liggen, of subtiele opmerkingen als het structureel foutief uitspreken van de namen.) en anderzijds geweldig kunnen meeleven met het verdriet.

26-12-2011 03:29 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik las toevallig laatst een recensie over een andere film van Clint Eastwood. Geen idee of het een algemeen bekende benaming was maar hierin werd hij de "gegroefde grootmeester" genoemd (vanwege die eikenhouten kop natuurlijk). Deze gehele film bleef die typering mij door mijn hoofd spoken want ow boy wat is dat een ware benaming en wat mij betreft eretitel, zeker wat dit pareltje betreft!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine