Dangerous Liaisons (1988)

Regie: Stephen Frears
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Romantiek
Speelduur: 120 minuten
Met: Michelle Pfeiffer, John Malkovich, Glenn Close
meer acteurs
7,3
De rijke en verveelde aristocrate Markiezin de Merteuil (Close) daagt de Vicomte de Valmont (Malkovich) uit het nichtje Cecile (Uma Thurman) van haar vriendin Mme de Volanges te verleiden. Als beloning zal zij dan met hem naar bed gaan. De Valmont wordt echter verliefd op Madame de Tourvel (Pfeiffer) en de markiezin daagt hem daarop uit om met haar te breken. Als echte speler kan hij dat niet weigeren ,maar nadat hij haar gedumpt heeft krijgt hij spijt. Verder heeft de Chevalier Danceny (Keanu Reeves) die de vriend van Cecile de Volanger is, hem ook nog uitgedaagd voor een duel omdat hij ook met haar naar bed is geweest.


Reacties


9-12-2004 18:56 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ja! Geweldig goed die zinderende misleiding tussen Glenn Close en John Malkovich! Wat een acteren is dit.

13-12-2004 14:29 door: sindala Persoonlijk bericht
Bregje schreef:
Ja! Geweldig goed die zinderende misleiding tussen Glenn Close en John Malkovich! Wat een acteren is dit.

En wat vind je van het spel tussen Malkovich en Pfeiffer als hij haar het hof maakt ? Ook Uma Thurman en Keanu Reeves spelen erg goed. Mijn favoriete scene is het duel tussen Reeves en Malkovich , die prachtig laat zien dat hij berouw heeft en wil sterven.

13-12-2004 17:53 door: Bregje Persoonlijk bericht
sindala schreef:
En wat vind je van het spel tussen Malkovich en Pfeiffer als hij haar het hof maakt? Ook Uma Thurman en Keanu Reeves spelen erg goed.
Helemaal waar, ze doen allen fantastisch werk! Ik moet wel zeggen: ik val vooral voor de slechtheid (en uiteindelijk de val) van Markiezin de Merteuil en Vicomte de Valmont. Ik krijg al een grijns op mijn gezicht als ik alleen al denk aan al die bedekte spelletjes. Binnekort maar weer eens kijken deze film!


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine