Lautlos (2004)

Alternatieve Titel: Soundless
Regie: Mennan Yapo
Herkomst: Duitsland
Genre Thriller
Speelduur: 94 minuten
Met: Joachim Król, Nadja Uhl, Christian Berkel
5,7
Een bijna onmogelijke liefdesgeschiedenis tussen de huurmoordenaar Viktor en de mysterieuze Nina. Zij ervaart dat Viktor alles voor haar wil riskeren en Viktor, wiens leven in het teken van de dood stond, ervaart voor de eerste keer liefde.


Reacties


2-11-2008 19:44 door: sindala Persoonlijk bericht
Spannende en originele thriller met enkele mooi uitgevoerde aanslagen. Die Duitsers hebben de laatste 10 jaar toch heel wat sterke films gemaakt: dat is wel eens anders geweest.

3-11-2008 11:05 door: Jinx Persoonlijk bericht
Ik vind dat de Duitsers altijd wel goede films hebben gemaakt niet alleen de laatste tien jaar.
Denk aan Rainer Werner Fassbinder of Volker Schlöndorff.
Das Boot uit 1981 van Wolfgang Petersen was ook niet verkeerd. Ik begrijp dus niet wat je bedoeld met dat het wel eens anders is geweest.

3-11-2008 20:02 door: Jinx Persoonlijk bericht
Ik vraag me nog steeds af welke periode je bedoelt. De jaren ྌ waren wel wat minder al waren er wel een paar uitschieters als je hierop doelt begrijp ik je wel.


3-11-2008 20:13 door: sindala Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Ik vraag me nog steeds af welke periode je bedoelt. De jaren ྌ waren wel wat minder al waren er wel een paar uitschieters als je hierop doelt begrijp ik je wel.

Ik bedoel alles van vóór 'Lola Rennt' uit 1998. Natuurlijk is 'Das Boot' een monument, maar voor de rest staan me toch weinig sterke films uit na-oorlogs Duitsland bij. Fassbinder- en Schlöndorff-films laat ik hierbij buiten beschouwing: dat zijn niet echt mainstreamfilms maar eerder films voor een beperkt publiek, vergelijkbaar met het werk van Bergman, Fellini, Tarkovsky of Kurosawa.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine